Ultima oră

Turul Vrancei

Iulia Crețu
21 apr 2010 556 vizualizări
Demersul viticultorilor, prezentat in Comisia de Dialog Social

Modificarea prevederilor Legii nr.244/2002 a viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole, republicata, si a Codului Fiscal vor fi astazi pe ordinea de azi a Comisiei de Dialog Social. Intilnirea in cadrul careia se va prezenta si dezbate demersul comun al Institutiei Prefectului Judetului Vrancea si Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este programata sa aiba loc cu incepere de la ora 12.00, la sediul Prefecturii. Problemele viticultorilor din Vrancea au ajuns la inceputul acestei luni pe masa de lucru a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, organizatorul unui comitet interministerial, ocazie cu care guvernantii au aflat problemele si doleantele vrincenilor implicati in acest sector de activitate. (C. FANARU)


"Ghiseu unic" la Fitionesti


De la inceputul lunii viitoare la Fitionesti va demara un proiect privind calitatea serviciilor oferite populatiei de catre Primarie. Potrivit primarului Iordache Cazacu proiectul are in vedere in primul rind infiintarea in cadrul Primariei a "ghiseului unic", serviciu care sa asigure informatii complete si sa elibereze documente in mod expres asigurind astfel cetatenilor un circuit corect si o prestatie de calitate. Contributia Primariei Fitionesti la acest proiect este de 2%. "Avem un proiect prin Programul Operational Regional in valoare de 85.000 de euro. Din aceasta suma, 10% o vom folosi pentru dotarea Primariei cu calculatoare, internet etc pentru asigura un serviciu de calitate pentru cetatean. Prin acest proiect ne-am propus simplificarea circuitului documentelor prin infiintarea acelui ghiseu unic la care sa apeleze cetateanul si care sa se ocupe strict de eliberarea actelor din primarie", ne-a declarat primarul Iordache Cazacu. Potrivit acelorasi declaratii Primaria Fitionesti are in pregatire proiecte pe fonduri structurale in valoare de peste 10 milioane de euro. (D. GANEA)


Amenzi de la Garda de Mediu pentru poluatorii din Golesti


Garda de Mediu Vrancea a stabilit sanctiunile in cazul celor doua firme implicate in poluarea cu ape uzate provenite de la fermele de porci din Golesti asupra riului Milcovul, de la sfirsitul saptaminii trecute. Potrivit declaratiilor date de Gheorghita Berbece, directorul coordonator adjunct, Agro Investments Moldova a primit o amenda de 50.000 lei, in conformitate cu Legea 265/2006 pentru aprobarea OUG 195/2003 privind protectia mediului. Se pare ca pe chitantierul inspectorilor de la Mediu se va scrie aceeasi sanctiune si pentru firma Premium Porc. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.