Ultima oră

Patru ani de procese pentru pamintul de la parinti

Nicoleta Cristea
21 apr 2010 863 vizualizări
Mircea Padurescu spune ca nepoata sa a obtinut cele 1,6 ha din Focsani dupa ce a declarat in fals ca e singura mostenitoare

Un pensionar din Focsani se judeca de aproape patru ani cu nepotii sai, pentru a putea beneficia de o parte din pamintul mostenit de la parinti. Mircea Padurescu spune ca a ramas fara terenurile din Focsani deoarece, ca si cadru militar, nu a avut timp si nici cunostintele legislative necesare pentru a face demersurile in vederea reconstituirii dreptului de proprietate. Acesta a mai adaugat ca, dupa moartea mamei sale, a lasat in grija surorii, decedata si ea intre timp, obtinerea titlului de proprietate. "La acel moment sora mea m-a tot aminat, mi-a spus ca nu s-a reconstituit dreptul de proprietate. Dupa ce am aflat ca s-a emis un titlu de proprietate doar pe numele ei, am reusit sa ne intelegem, urmind ca ea sa imi dea o suma de bani. Acest lucru nu s-a mai intimplat, deoarece a murit. Ulterior, nepoata mea mi-a spus in ris sa merg ca sa iau banii de la ea", ne-a mai povestit Padurescu. Focsaneanul reclama si anumite falsuri in certificatele de mostenitor, pentru care a si obtinut o rezolutie a procurorilor. Astfel, in 2006, procurorii au concluzionat ca nepoata focsaneanului, Elena L., a declarat in fals in 1995 ca ar fi singura mostenitoare a bunicilor. Chiar daca Padurescu a obtinut aceasta rezolutie, focsaneanul se plinge ca in instanta certificatul de mostenitor considerat a fi fals de procurori inca este luat in considerare. "Nepoata mea a dat declaratie la notar precum ca bunicul m-a dezmostenit, pentru ca am ales cariera militara, astfel incit ea ar fi singura mostenitoare. Dupa ce a obtinut certificatul de mostenitor, terenul de 1,6 ha a fost vindut", ne-a spus focsaneanul. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 20 ore, 32 minute, 14 secunde
Dupa ce a furat de stins cat timp a fost stie el unde, acum se plange ca altii l-a furat. Mai sa fie! Hotul striga hotii. Lasa nepoata in pace mai hotomanule si pregateste-ti locul de veci ca mai ai o citeste integral
, acum 739370 zile, 20 ore, 32 minute, 14 secunde
Nepoata poarta numele de Latcan si cum sa castige bietul om daca nu are de partea lui influenta fostului primar Latcan. Se lupta cu morile de vant .... sau nu!
, acum 739370 zile, 20 ore, 32 minute, 14 secunde
Nepoata poarta numele de Latcan si cum sa castige bietul om daca nu are de partea lui influenta fostului primar Latcan. Se lupta cu morile de vant .... sau nu!
, acum 739370 zile, 20 ore, 32 minute, 14 secunde
Primul comentariu e jenant! VIRULENT mesajul si are nuanta de amenintare. Cumva sunteti nepoata si v- ati suparat? Agresiva sunteti!
, acum 739370 zile, 20 ore, 32 minute, 14 secunde
Ce inteligent esti, mai "cadrule". Foarte tare asta cu "se plange ca altii l-a furat". Probabil ca erau mai putin de 50, ca altfel nu-mi explic expresia. Dar ce sa-i faci, inteligenta da pe afara la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.