Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: Cata cruzime intra intr-un ou; Incepe festivalul studentilor, ASUBfest

Ziarul de Vrancea
20 apr 2010 395 vizualizări
MISA cauta "satisfactia" la Casa Armatei din Timisoara cu trupa lui Dan Puric si Ioan Gyuri Pascu; Bursierii Romaniei, blocati in tara de incompetenta

Cata cruzime intra intr-un ou


Gaini care traiesc in custi ruginite, sunt electrocutate pentru a sta departe de propriile oua sau mor sugrumate intre gratii - aceste imagini sunt frecvente in fermele de pasari din Romania. Un jurnalist RL a petrecut cateva zile in fermele unde sunt crescute gainile "stresate". Subiectul "gainii stresate care produce oua toxice" a ingrijorat o mare parte din populatie. Scandalul s-a stins insa rapid, fara sa clarifice totusi intrebarile esentiale: "Cat de chinuite sunt gainile crescute in custi si cat din acest stres se regaseste in calitatea oualor?". Reporterii RL incearca sa lamureasca aceste lucruri. Dincolo de diplo­matia unor spe­cia­listi preocupati sa nu fie dati in judecata de crescatorii de pasari, este evident ca exista o legatura directa intre conditiile in care sunt crescute gainile si calitatea oului din farfuria noastra. Nu doar din teama ca ne-am putea imbolnavi, dar si pentru linistea psihica, am vrea sa stim ca mancam oua prove­nite de la pasari sanatoase, crescute cu o minima grija pe care o merita orice fiinta vie. Cum traiesc, totusi, gainile din fermele romanesti? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, am stat cateva zile in doua ferme din apropierea Bucurestiului, sub pretextul ca sunt un student la Agronomie care face practica. Cu aceasta ocazie, am descoperit gaini crescute in custi ruginite, care mor prin spanzurare, altele care misuna prin gramezi de fecale sau sunt electrocutate ca sa stea departe de propriile oua. Integral in Romania Libera.


Care sunt ranile Bucurestiului


Dan Perjovschi, ale carui desene au decorat cladiri prestigioase ale lumii explica pentru Romania Libera cum pot fi reconsiderate punctele cheie ale Bucurestiului si cum poate fi salvat spatiul public al orasului. Desenele lui Dan Perjovschi, desi efemere, reali­zate mai ales in creta, au fost vazute de sute de mii de oameni, de la americani si canadieni pana la japonezi sau australieni. Mesajele lui sunt de actualitate si ating teme delicate, de la politica, la razboaie sau la globalizare. Unele din chestiunile pe care le abordeaza deseori sunt viata privata, spatiul public, li­bertatea/ingradirea individului, publicitatea.


Incepe festivalul studentilor, ASUBfest


Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) organizeaza in perioada 25-30 aprilie evenimentul ASUBfest, cu scopul de a realiza evenimente cultural-educative destinate in special studentilor, dar si tuturor celor interesati. Deschiderea oficiala va avea loc in noaptea de 24 spre 25 aprilie cu o ciclopromenada organizata pe marile bulevarde ale capitalei. Urmeaza, in ziua de 25 aprilie, un targ hand-made in complexul Grozavesti si multe alte activitati surpriza pe parcursul intregii saptamani. ASUBfest se afla la a treia editie si isi propune, ca timp de o saptamana sa ofere studentilor un cadru optim pentru desfasurarea de activitati culturale si cu rol educativ. Integral pe EvZ.ro.


Primarul Ciuhandu a tocat 21 de milioane de euro pe troleibuze


O licitatie cu dedicatie "a pricopsit" Timisoara cu niste mijloace de transport cu totul diferite fata de cele descrise in caietul de sarcini. Primaria Timisoara a devenit, in ultimii ani, locul din care banul public pleaca numai cu dedicatie. Licitatii de zeci de milioane de euro sunt organizate doar de ochii lumii, castigatorii lor fiind stabiliti cu mult inainte. "Evenimentul zilei" va prezinta culisele uneia dintre aceste licitatii, si anume achizitionarea a 50 de troleibuze pentru timisoreni. In premiera, dupa doi ani de la plata acelui contract, care a lasat o gaura de peste 21 de milioane de euro in bugetul local, unul dintre functionarii publici de atunci rupe tacerea. Integral pe EvZ.ro.


Musulmanii isi pot ridica rapid rudele decedate in spitalele din Romania


Parlamentul Romaniei a trimis spre promulgare catre presedintele Traian Basescu o lege prin care persoanele de religie islamica isi vor putea lua acasa rudele decedate in spital in mai putin de 24 de ore de la constatarea decesului. Potrivit legislatiei in vigoare, o persoana decedata in spital nu poate fi externata decat dupa cel putin 24 de ore de la deces, in vreme ce religia islamica recomanda inhumarea persoanelor decedate pana la apusul soarelui. Integral pe EvZ.ro.


SuperLoganurile de 70.000 de euro sunt in regula


DNA a clasat dosarul. DNA a decis sa inchida dosarul SuperLoganului de 70 de mii de euro care urma sa intre in dotarea Politiei Romane. Tema intens exploatata in campania electorala, scandalul declansat atunci se incheie doar cu o amenda data de ANRMAP si renegocierea fabulosului contract de 400 de milioane de euro. Livia Saplacan, purtator de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat pentru Gandul : "La data de 6 aprilie 2010, procurorii DNA au dispus prin ordonanta clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice sub forma tentativei. Solutia a fost motivata prin faptul ca prin probatoriul administrat - ce presupune inclusiv o constatare tehnico-stiintifica efectuata de specialistii din cadrul DNA - nu s-a putut concluziona cu privire la existenta unui prejudiciu. Or, existenta infractiunii de abuz in serviciu este conditionata de existenta unui prejudiciu".


Bursierii Romaniei, blocati in tara de incompetenta


Autoritatile centrale au cheltuit sase milioane de euro, intre 2004 si 2006, finantand studiile in strainatate pentru 150 de tineri carora trebuiau sa le asigure apoi locuri de munca la institutii de stat, unde sa lucreze ca manageri. Formati la universitati renumite din lume, tinerii au constatat, la revenirea in Romania, ca institutiile publice nu au nevoie de serviciile lor. De mai bine de 2 ani, de cand s-au intors in tara primii bursieri, institutiile statului nu au fost in stare sa-i plaseze in posturile in care ar fi putut juca rolul de vectori ai schimbarii. Integral in Adevarul.


MISA cauta "satisfactia" la Casa Armatei din Timisoara cu trupa lui Dan Puric si Ioan Gyuri Pascu


Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA) cauta orgasmul multiplu la Casa Armatei, cu Dan Puric si Ioan Gyuri Pascu. "Iubeste viata", un eveniment destinat adeptilor MISA, a reusit sa starneasca rumoare dupa ce s-a aflat ca in culise este controversata organizatie. Casa Armatei, Sala Lira a Casei Municipale de Cultura si Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara sunt, timp de sapte zile, gazda unor evenimente care promoveaza erotismul si virilitatea. In spatele organizarii acestor actiuni se afla o filiala a MISA. Reprezentantii Asociatiei Dacica, cei care au pus la cale toate actiunile, au declarat ca incearca "atingerea unei stari de virilitate legendara nesfarsita printr-o revolutie amoroasa a continentei sexuale". In aceeasi sala, la finalul saptamanii, va evolua si Ioan Gyuri Pascu intr-un spectacol de teatru care face parte din "revolutia" MISA. "Passe Partout", trupa de teatru a lui Dan Puric, a acceptat invitatia celor de la Asociatia Dacica fara sa incerce sa afle la ce eveniment vor participa. La trei zile de la reprezentatia spectacolului "Rencontres", actorii sunt in depresie si ar vrea sa dea timpul inapoi. "Sunt oripilata de greseala pe care am facut-o. Ne-am bagat intr-un rahat imens si regret ca i-am facut rau lui Dan Puric. Am vrut sa facem si noi un ban cinstit, iar acum suntem asociati cu MISA. Sunt in depresie si nu mai vreau sa aud de cei de la Asociatia Dacica sau Misa", a spus Violeta Tofir, una dintre membrele trupei lui Dan Puric. Integral in Adevarul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.