Ultima oră

80% dintre asistentii maternali ocrotesc doi sau mai multi copii

Mihaela Beșleagă
19 apr 2010 972 vizualizări
32% dintre copiii aflati în plasament la cei 320 de asistenti maternali profesionisti sint copii cu dizabilitati

Un asistent maternal din Vrancea are in grija 1,6 copii. Aceasta este una dintre concluziile raportului intocmit de Serviciul de Tip Familial din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) privind activitatea de anul trecut. Astfel, in evidenta Biroului Asistenta Maternala sint 582 copii vitregiti de soarta, care au o masura de protectie speciala, fiind separati de familia naturala din diverse motive. Acesti copii, unii dintre ei cu dizabilitati, au fost ocrotiti de catre 320 asistenti maternali profesionisti. Din datele sintetizate de Biroul de Asistenta Maternala rezulta faptul ca 80% dintre asistentii maternali profesionisti ocrotesc doi sau mai multi copii si/sau un copil cu dizabilitati. De asemenea, 32% dintre copiii aflati in plasament la asistentii maternali sint copii cu dizabilitati. Raportul copil aflat in plasament la asistent maternal profesionist este de 1,6/1. în cadrul Serviciului de Tip Familial au fost furnizate in 2009 servicii sociale pentru 1.215 de copii beneficiari directi. Conducerea DGASPC sustine ca personalul institutiei este suficient pentru a acorda servicii sociale la standardele minime obligatorii. La nivelul Directiei pentru Protectia si Promovarea Drepturilor Copilului din cadrul DGASPC Vrancea, conform statului de functii aprobat prin Hotarirea Consiliului Judetean nr.71/20.10.2009, se regasesc 699,5 functii din care 350 de asistenti maternali profesionisti. Potrivit statului de personal 103 posturi sint vacante, din care 30 de asistenti maternali si 596,5 posturi sint ocupate cu salariati in contact direct cu beneficiarul, din care 320 sint asistenti maternali profesionisti. "Din analiza datelor prezentate rezulta un raport copil/adult de 6,7/1, indicator sustinut de catre serviciile auxiliare si de catre colaboratorii si partenerii DGASPC Vrancea, respectiv autoritatile si institutiile publice cu atributii in domeniu, furnizori de servicii sociale publici sau privati din tara sau strainatate, in vederea acordarii unor servicii de calitate care sa corespunda standardelor minime obligatorii"â„¢, se arata in raportul semnat de directorul DGASPC, Toader Ghetu. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 9 ore, 23 minute
Din pacate aici este vorba de cantitate si nu calitate. De multe ori m-am gandit ca unora ditre copii le-ar fi mai bine intr-un centru de plasament, decat la un asistent personal. Unii dintre acesti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.