Ultima oră

ESENTIAL: Traficul aerian din Romania va fi inchis sambata de la ora 18

Ziarul de Vrancea
17 apr 2010 499 vizualizări
Traficul aerian romanesc va fi inchis total sambata, de la ora 18,00, cel putin pana duminica, la ora 12,00, decizia fiind luata de Comitetul pentru situatii de urgenta, reunit la Palatul Victoria, sub conducerea premierului Emil Boc, transmite Agerpres

. Boc a spus ca nu se retin recomandari speciale pentru populatie si nu exista niciun fel de risc pentru viata de zi cu zi a oamenilor. Reuniunea de sambata intervine in contextul in care norul de cenusa vulcanica a ajuns, in cursul diminetii, in nord-vestul Romaniei, iar autoritatile inchisesera deja 11 aeroporturi.


"Astazi (sambata - n.r.), la ora 21,00, norul vulcanic va acoperi intreg teritoriul Romaniei, la altitudini intre 6.000 si 10.000 de metri. Pana maine (duminica - n.r.), la ora 21,00, nu exista niciun fel de risc de depuneri la sol a cenusei vulcanice. Nu se retin recomandari speciale pentru populatie, nu exista niciun fel de risc din privinta vietii de zi cu zi a populatiei\', a precizat Boc, adaugand ca autoritatile sunt pregatite sa faca fata situatiei.


La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a declara ca norul vulcanic nu prezinta risc pentru populatie, cata vreme se afla la o altitudine de 6.000 - 7.000 de metri. Oficialul a precizat ca nu exista riscul nici ca ploaia sa antreneze particule de cenusa, avand in vedere ca picaturile se formeaza pe la 2.000 de metri altitudine.


Vineri, la finalul primei reuniuni, premierul Emil Boc a declarat ca nu exista riscul ca cenusa vulcanica sa se depuna la solul Romaniei, ceea ce inseamna ca nu exista niciun risc pentru populatie.


Intr-o declaratie citata de Agerpres, facuta inainte de inceperea reuniunii, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Marin Anton a declarat ca traficul aerian romanesc ar putea fi inchis total din cauza norului de cenusa vulcanica. Anton a spus ca o decizie in acest sens ar putea fi luata la sedinta Comitetului pentru situatii de urgenta.


de A.N. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.