Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Ahmadinejad: Iranul il ajuta pe Obama sa ramana la putere

Ziarul de Vrancea
17 apr 2010 363 vizualizări
Un barbat din Arkansas, care planuia sa il ucida pe Obama, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare; Presedintele UE a lansat un volum de poezie haiku

O femeie din Turcia, arestata pentru uciderea nou-nascutului sau intr-un caz de "crima de onoare"


Politia turca a retinut, vineri, o femeie necasatorita, impreuna cu alte 6 persoane in cazul uciderii unui nou-nascut intr-un caz de "crima de onoare", scrie Reuters. Potrivit mamei, in varsta de 25 de ani, bebelusul a fost sufocat de bunica pentru ca femeia a ramas insarcinata fara a fi casatorita. Politistii au descoperit trupul copilului dupa ce au primit un apel anonim in care li s-au dat informatii despre crima. "Familia a decis sa imi ucida copilul. Mama mea, in varsta de 55 de ani, mi-a sufocat copilul cu o carpa. Apoi fratii mei au ingropat bebelusul in gradina si au acoperit groapa cu ciment", a declarat mama copilului.


Tarile ACTA vor face public un text provizoriu al acordului care va interzice pirateria:


"acordul nu va obliga autoritatile sa perchezitioneze calatorii pentru a gasi materiale piratate". Potrivit unui oficial american, tarile care negociaza un acord pentru eradicarea comertului cu bunuri false sau piratate se afla foarte aproape de incheierea unei intelegeri, scrie Reuters. Unele grupuri de activisti se tem ca un astfel de tratat ar putea permite autoritatilor sa confiste laptopuri sau alte dispozitive care au un continut piratat. Insa, intr-un comunicat comun emis de SUA, Uniunea Europeana, Japonia si alte tari ACTA, aceste temeri sunt caracterizate ca "nejustificate". "Acordul ar putea fi incheiat foarte curand daca participantii considera prioritar acest progres", a declarat Nefeterius McPherson, purtator de cuvant al agentiei americane care se ocupa cu politicile comerciale, US Trade Representative (USTR). Reprezentantii tarilor care negociaza Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA) au emis un comunicat cu scopul de a tempera controversele create in jurul sau: "Nu exista nicio propunere potrivit careia participantii ACTA sunt nevoiti sa ceara autoritatilor vamale sa perchezitioneze bagajele calatorilor sau sa verifice dispozitivele electonice in cautarea materialelor contrafacute". In plus, tarile au fost de acord sa publice un text provizoriu, miercuri, in care vor fi incluse parti ale acordului asupra carora inca se poarta negocieri.


Un barbat din Arkansas, care planuia sa il ucida pe Obama, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare


Paul Schlesselman a fost condamnat, joi, la 10 ani de inchisoare pentru ca a planuit sa ucida mai multe persoane de culoare, printre care si pe Barack Obama, care la momentul respectiv indeplinea functia de senator. Potrivit politiei federale, Schlesselman a amenintat ca il va ucide pe Obama pe 23 octombrie 2008, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale. De asemenea, acesta planuia "sa ucida alte zeci de persoane, in special afro-americani" a anuntat Departamentul de Justitie. Barbatul a recunoscut ca punea la cale o serie de crime si incepuse sa se pregateasca in acest sens, facand rost de arme, scrie CNN.


Presedintele UE a lansat un volum de poezie haiku


Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a lansat joi, la Bruxelles, un volum de poezie haiku, la care a lucrat timp de sase ani. Poeziile sunt prezentate in 5 limbi - flamanda, franceza, engleza, germana si latina - si descriu in cea mai mare parte peisaje din natura sau trecerea timpului, scrie The Guardian. Haiku este un gen de poezie cu formă fixă, tradiÃional japoneză, alcătuită din 17 silabe repartizate pe 3 "versuri" formate din 5, 7, 5 silabe. Poeziile in flamanda respecta intru totul formatul, insa acesta nu este cazul si pentru traduceri, care nu au fost realizate de Van Rompuy. Rompuy a declarat ca poezia l-a facut un politician mai bun: "Un poet haiku nu poate fi nici extravagant, nici vanitos si nici extremist in politica".


Ahmadinejad: Iranul il ajuta pe Obama sa ramana la putere


Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a scris o scrisoare pentru omologul sau american, Barack Obama, in care ii spune acestuia ca Iranul este singura cale prin care Obama se poate mentine la putere. Potrivit agentiei de presa iraniene IRNA, citata de CNN, Ahmadinejad a declarat ca "Obama are o singura solutie pentru a se mentine la putere si pentru a avea succes. Iar aceasta solutie este Iranul. Obama ar trebui sa inceapa sa coopereze cu Iranul si in practica. I-am scris o scrisoare acestuia, care va fi publicata curand". De asemenea, presedintele iranian a mai spus ca "vremurile cand ei isi puteau imagina ca pot cauza daune Iranului s-au terminat".



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.