Ultima oră

TOP STIRI:Norul de cenusa din Islanda va ajunge sambata in nord-vestul Romaniei

Ziarul de Vrancea
16 apr 2010 515 vizualizări
Ministerul Mediului da asigurari ca norul nu va afecta direct tara noastra. 74 de curse aeriene au fost anulate

Norul de cenusa care a provocat haos pe aeroporturile din Europa se apropie de nord-vestul Romaniei, avertizeaza meteorologii. Specialistii sustin totusi ca nu exista motive de ingrijorare, pentru ca norul se afla la inaltimi foarte mari iar concentratia este din ce in ce mai slaba.


"Din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie precum si ale Centrului International de Avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica "" Volcanic Ash Advisary "" (VAAC), rezulta ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica nu va afecta direct Romania dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de 17.04.2010.


In consecinta, Agentiile pentru Protectia Mediului din Bihor, Maramures, Satu Mare si Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale", se arata intr-un comunicat al ministerului Mediului.


In Romania 74 de curse aeriene sunt anulate. La nivel mondial, peste 16.000 de curse aeriene au fost anulate, iar sapte tari europene au suspendat in totalitate cursele aeriene din cauza norului de cenusa.


Spatiul aerian este inchis in urmatoarele tari / zone: Marea Britanie (cu exceptia Scotiei), Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, nordul Frantei, inclusiv toate aeroporturile din Paris, partea de nord a Germaniei, Polonia, si Republica Ceha.


Zone ale spatiului aerian din Irlanda si Suedia au fost deschise. De asemenea, aeroporturile din Stuttgart si Munchen sunt inca deschise, potrivit Eurocontrol.


de D.G. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.