Ultima oră

ESENTIAL:Surse: Sapte din cei noua judecatori de la Curtea Constitutionala urmau sa fie cercetati de ANI

Ziarul de Vrancea
16 apr 2010 385 vizualizări
Sapte din cei noua membri ai Curtii Constitutionale, mai putin presedintele Ioan Vida si judecatorul Nicolae Cochinescu, urmau sa fie verificati de ANI, intrucat pe numele lor a fost inregistrata, in urma cu trei saptamani, o sesizare referitoare la discrepante intre declaratiile de avere si realitate, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare

.


Potrivit acestora, exceptii de neconstitutionalitate similare cu cele invocate de avocata Alice Draghici si care au dus, practic, la desfiintarea ANI, au fost ridicate si in trecut, dar au fost respinse. Exceptiile ridicate in cazul Bradisteanu au fost admise dupa sesizarea, la ANI, impotriva judecatorilor Curtii.


Declaratiile de avere nu vor mai fi publice - este unul din efectele deciziei Curtii Constitutionale, care a lasat practic Agentia de Integritate fara atributiile principale. Practic, senatorii, deputatii, ministrii, etc. nu mai sunt obligati sa-si faca publice declaratiile de avere si de interese.


Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca Guvernul urmeaza sa emita in cel mai scurt timp o ordonanta de urgenta care sa redea principalele atributii Agentiei de Integritate, dupa ce capitolele I si VI din Legea 144/2007 (legea de functionare a Agentiei NationaIe de Integritate) au fost declarate neconstitutionale prin Decizia 415 din 14.04.2010. Motivarea deciziei CC n-a fost inca redactata, ea urmand sa fie data publicitatii in perioada urmatoare.



de D.T. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.