Ultima oră

Bolnavii in concediu, vizitati de politisti!

Raluca Manolache
16 apr 2010 563 vizualizări
Peste 4.900 de vrinceni au intrat in concediu de boala in primele doua luni din acest an

Bolnavii inchipuiti nu vor mai secatui bugetul Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate de luna viitoare. Ordonanta privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate a fost modificata astfel incit aduce mijloace noi de verificare a modului de acordare a certificatelor de boala. Prin aceste masuri se doreste reducerea numarului celor care fraudeaza sistemul. "Orice concediu medical acordat nejustificat si folosit abuziv reduce sumele alocate tratamentului pacientilor intr-adevar bolnavi. Dorim sa reducem abuzurile in acordarea si folosirea concediilor medicale", a declarat ministrul Sanatatii, Attila Cseke. Angajatorii si Casa de Asigurari de Sanatate vor putea verifica, de luna viitoare, daca pacientul care se afla in concediu este bolnav sau nu. Impreuna cu politistii, se va putea merge la domiciliul pacientilor iar in cazul in care acestia nu se afla acasa vor pierde indemnizatia de asigurari sociale aferente concediului medical. De asemenea, creste si cuantumul amenzilor pentru cei care nu respecta prevederile legale in acordarea concediilor medicale. Astfel, refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor, calculul si plata eronate a acestora se vor sanctiona cu amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 5.000 lei, dublu fata de cuantumul prezent. Medicii risca sanctiuni intre 5.000 lei si 10.000 lei in cazul in care nu respecta prevederile privind eliberarea certificatelor. La nivelul judetului Vrancea, in primele doua luni din an, angajatorii au depus la Casa de Asigurari de Sanatate peste 4.900 de certificate de concediu medical. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.