Ultima oră

Un copil de 13 ani, in coma dupa ce s-a spinzurat

Raluca Manolache
16 apr 2010 854 vizualizări
Dupa ce a venit de la scoala baiatul a mers in gradina si s-a spinzurat de un nuc, fiind salvat in ultimul moment de tata u nimeni nu isi explica gestul radical, mai ales ca baiatul nu a dat semne ca ar fi suparat u Nu avea probleme la invatatura. Era emotiv si ii era rusine cind nu invata , spune directorul scolii din Serbanesti-Corbita

Un baiat de 13 ani din Corbita se zbate intre viata si moarte dupa ce si-a pus streangul de git. Ovidiu G. nu s-a gindit la durerea pe care le-ar provoca-o parintilor si s-a spinzurat de un nuc din curte. Parintii le-au povestit medicilor ca baiatul a venit de la scoala, a mincat si apoi a iesit in curte, fara sa se plinga de ceva anume. Apoi a mers in gradina si s-a spinzurat de un nuc. Din fericire, a fost vazut de tatal sau, care l-a luat in brate pentru a impiedica sugrumarea. Dupa ce a fost dat jos din streang parintii au sunat la 112. Baiatul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani unde a fost internat in sectia de terapie intensiva. Copilul este tinut in viata cu ajutorul aparatelor, primind diagnosticul la internare de "tentativa de suicid prin spinzurare, stare comatoasa, 6-7puncte, suferinta cerebrala post hipoxica". Verdictul privind starea sa urmeaza sa fie dat de medicul neurolog, baiatul fiind ieri supus si unui examen tomografic. Copilul, care a fost urmarit in permanenta de mama, ar putea insa ramine cu anumite leziuni din cauza faptului ca a stat in hipoxie (scaderea nivelului de oxigen din singe, n. r.). Pe fir au intrat si politistii care urmeaza sa stabileasca de ce Ovidiu vrea sa scape de aceasta lume. Se pare ca nu este prima tentativa a baiatului. Acum doi ani acesta a incercat sa se arunce in fintina din spatele casei si a fost salvat tot de catre tata. "Nu stim inca de ce a recurs la acest gest. Am mers la scoala pentru ca ni s-a spus ca ar fi luat note proaste. Dupa ce am vorbit cu profesorii am aflat ca nu a fost asa. Atitudinea in cadrul scolii era una corespunzatoare si se intelegea bine cu colegii", a mentionat agentul principal Valentin Olteanu, seful Postului de Politie Corbita. Oamenii legii au stat de vorba si cu vecinii baiatului, care spun ca acesta nu avea motive de suparare.


Decizie sub semnul intrebarii


Profesorii, prietenii, vecinii si nici parintii nu isi explica gestul radical al baiatului. "Nici parintii nu stiu ce s-a intimplat. Nu au avut discutii cu acesta, nu a existat nici o constringere asupra copilului", spune Emil Tacu, edilul comunei Corbita. Nici colegii de clasa sau profesorii nu pot spune ce s-a intimplat, mai ales ca miercuri s-a jucat cu alti copii si nu dadea semne de suparare. "Nu avea probleme la invatatura. Era emotiv si ii era rusine cind nu invata. Nu chiulea si cind vroia sa lipseasca se invoia. S-a integrat foarte bine in colectiv", a spus Emilia Stela Dinu, directorul Scolii cu clasele I-VIII Serbanesti-Corbita. Elevul, care este in clasa a VIII-a, trebuia ieri sa sustina teza de limba si literatura romana. Acum, copilul sta pe un pat de spital, iar parintii se roaga sa supravietuiasca. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.