Ultima oră

Autogara mutata impune noi trasee prin Focsani de la 1 mai

Ziarul de Vrancea
15 apr 2010 11743 vizualizări
30 aprilie este ultima zi a Autogarii in Piata Victoriei u noua autogara a Focsaniului care se va muta pe str. Marasesti va avea 27 de peroane si va cuprinde 3.000 mp de parcari, garaje, spatii comerciale si sali de asteptare u municipalitatea impune transportatorilor rute care sa ocoleasca zona centrala a Focsanilor, care ar putea deveni alee pietonala u pe terenul vechii autogare se va construi un supermarket

Actuala autogara din Focsani se va muta definitiv de la 1 mai. Incepind cu aceasta data, autogara din Piata Victoriei isi va inchide portile, activitatea de transport fiind preluata de noua autogara de pe Bdul Marasesti, la nr. 72, in curtea SC Transport Public Local SA Focsani, linga cimitirul nordic din Obor. Pregatirile de mutare sint in toi, in prezent lucrindu-se la amenajarea peroanelor si fiind deja pregatite doua sali de asteptare, casieria, dispeceratul si doua grupuri sanitare. Schimbarea locatiei impune si rute noi prin Focsani, autoritatile dorind ca microbuzele sa ocoleasca zona centrala a orasului, care ar putea fi transformata in alee pietonala dupa terminarea lucrarilor la Piata Unirii. In cladirea veche a autogarii, nod de circulatie pentru microbuzele si autobuzele care te duceau spre toate localitatile Vrancei, dar si in exterior, se va amenaja un nou supermarket, din reteaua Lidl.



In aceasta perioada au avut loc la Primaria Focsani o serie de intilniri intre reprezentantii municipalitatii, ai Politiei si cei ai transportatorilor care strabat judetul sau au curse in afara lui, pentru stabilirea noilor trasee impuse de mutarea autogarii pe Bdul. Marasesti. Viceprimarul Vasile Dobre ne-a declarat ca la sedinta ordinara a acestei luni, care va avea loc pe 27 aprilie, se vor adopta si aceste noi directii pe care vor merge microbuzele cu calatori.

Intentia municipalitatii este aceea de a evita ingreunarea traficului in zona centrala, pe portiunea de bulevard din Piata Unirii, aici urmind a se implementa o artera pietonala dupa finalizarea reamenajarii perimetrului istoric. "Cei care vin de la Bucuresti vor intra de la Comcereal pe 1 Decembrie, urmind a parcurge Bdul Brailei si vor veni pina la intersectia de pe Pastia.

Undeva intre cele doua parcuri din zona vom stabili o statie pentru calatori, pentru ca apoi traseul microbuzelor sa vina pe Cuza Voda. De aici, unii vor veni spre Republicii si Independentei, iar altii spre Spital si de acolo, pe Bdul Marasesti, la noua autogara. Pentru cei care vin din nord, de la Cimpineanca, Vidra sau Tulnici, se va intra pe Independentei pina la Ceas si apoi spre Gara si de acolo la autogara", ne-a declarat Vasile Dobre. Din noua autogara, spre oras va circula midibuzul nr. 4, o data la 10 minute. Conducerea Autogarii Focsani atrage atentia celor care merg pe diferite trasee sa se informeze din timp asupra noilor schimbari de rute, informatii suplimentare putindu-se obtine la numarul de telefon 0237/614.661. De asemenea, calatorii care isi vor procura abonamente de la casele de bilete pina la data de 30 aprilie, acestea vor fi valabile si in luna mai.


Autogara noua va avea 27 de peroane


Ieri, in curtea SC Transport Public Local SA Focsani se lucra de zor la amenajarea spatiului in care va functiona noua Autogara Focsani. Potrivit directorului SC Transport Public SA Focsani, Ion Diaconu, noua autogara va avea tot 27 de peroane ca si autogara existenta. "Anul acesta nu schimbam nimic. Vor fi tot 27 de peroane ca si la autogara veche. Le vom face un acoperis usor de policarbonat. Pina la 1 mai va fi asigurat totul, dar vom mai avea de lucru, de amenajat. Din pacate am aflat cam tirziu, in ianuarie, ca vom prelua intreaga activitate a autogarii. Lucrarile de amenajare le-am inceput cu forte proprii, efectiv, abia din 15 martie, cind ne-a permis vremea. Totul este in regie proprie si putem spune ca am facut economie si la manopera si la materiale", a spus Ion Diaconu. Peroanele si locurile de parcare ale autobuzelor vor fi amenajate pe o suprafata de aproximativ 3.000 de mp. In prezent sint pregatite doua sali de asteptare, casieria, dispeceratul si doua grupuri sanitare.

Accesul in Autogara se va face direct din Bdul. Marasesti. Pina pe 15 mai nu vor fi spatii comerciale, pentru ca nu s-au delimitat inca terenurile. In plus, conducerea TPL SA sustine ca mai sint citeva cladiri si o statie de carburanti din curtea societatii care urmeaza sa fie dezafectate pentru a face loc viitoarelor spatii comerciale, chioscuri si tonete. Noua autogara va prelua multe din materialele din vechea autogara, cum ar fi afisajul, sonorizarea, dar si pe cei patru angajati, casieri si dispeceri. Pentru fiecare plecare se va plati o taxa de peron, care, potrivit conducerii Transport Public, este mai mica decit cea perceputa in prezent de patronii Autogarii. Surse oficiale precizeaza insa ca taxa de peron practicata pina acum la Autogara ajungea si la 10 euro. Aceasta insemna ca se taxa cu aceasta suma ori de cite ori microbuzul unei firme "tragea" la peron. Si pentru parcare pe timp de noapte se va plati o taxa, insa oficialii cred ca nu vor fi multe masini care sa fie gazduite peste noapte. Autogara -Nord are licenta ARR, iar investitia se ridica la 60.000 de lei, in conditiile in care exista deja o cladire cu intrare spre Bdul Marasesti, spatii suficiente si peroane.


30 aprilie, ultima zi a transportatorilor in Piata Victoriei


In urma cu un an, Transportul Public Local a primit avizul pentru a functiona si ca autogara, insa la acea data proiectul era doar pentru un terminal de capacitate mica. Tot la acea vreme, oficialii firmei care detine Autogara Focsani anuntasera si ei ca statia terminus a curselor intra si interjudetene se va muta in zona Garii Focsani. Societatea Trans Company SA, detinatoarea licentei de autogara, a initiat chiar un proiect de mutare a locatiei din Piata Victoriei nr. 1 in strada Bicaz nr. 26, la sediul fostei societati ITA pentru a lasa locul liber dezvoltarii magazinului de tip discounter Lidl, detinut de grupul german Lidl&Schwarz. Aceasta insemna ca orasul Focsani ar fi urmat sa detina doua autogari. Ulterior, proprietarii au instiintat Primaria Focsani ca nu mai pot realiza o astfel de investitie din cauza crizei economice. Ar fi fost vorba de 300-400.000 de euro pentu amenajarea unei alte autogari. Si in plus a mai cintarit si faptul ca orasul Focsani este prea mic pentru doua autogari construite aproape una linga cealalta. Asa ca 30 aprilie va fi ultima zi de functionare a autogarii din Piata Victoriei. Noul supermarket Lidl care va fi construit in Piata Victoriei din Focsani va avea toate accesele rutiere si fronturile construite adiacente pe o suprafata de 8.695 mp. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 10 ore, 23 minute, 58 secunde
Un trafic si mai aglomerat decat in zona fostei autogari este in jurul Primariei Focsani. Acolo efectiv nu ai unde sa parchezi si se circula foarte greu. Daca doua masini se intalnesc in acel citeste integral
, acum 739398 zile, 10 ore, 23 minute, 58 secunde
Este o mare TIMPENIE si tot odata PROSTIE facuta cu mutarea Autogarii orasului in acea zona a orasului din cauza distantei in primul rind,dupa 30-40 ani in care Autogara a functionat in acest loc citeste integral
, acum 739398 zile, 10 ore, 23 minute, 58 secunde
Orasul, unde-l muta?
, acum 739398 zile, 10 ore, 23 minute, 58 secunde
Această nouă amplasare se face absolut in "interesul cetateanului"... Ati uitat domnilor reprezentanti pe cine reprezentati? Ati facut un real sondaj de opinie? N-am auzit pe nimeni sa se citeste integral
, acum 739398 zile, 10 ore, 23 minute, 58 secunde
Suntem prea mici sa comentam aceste " magarii " ce se fac la un nivel inalt .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.