Ultima oră

LIFE:Utile: Supararile ne impiedica sa slabim; Virusuri gripale mai agresive in 2010

Ziarul de Vrancea
14 apr 2010 469 vizualizări
Abuzul de pastile ataca imunitatea copiilor; Topul alimentelor bogate in antioxidanti

Abuzul de pastile ataca imunitatea copiilor


Potrivit Centrului European pentru Preventia si Controlul Bolilor Transmisibile, utilizarea nejustificata a antibioticelor este un factor important in aparitia rezistentei la antibiotice, in toata Europa. Nu asteptati de la medici sa ii prescrie copilului antibiotic de fiecare data cand acesta este bolnav. Lasati medicul sa va examineze copilul si sa hotarasca el, daca antibioticul este necesar, scrie Romania libera.


Zambetul iti aduce sapte ani de viata


Cu cat zambetul iti ramane mai mult timp pe buze si este mai accentuat, cu atat cresc sansele sa duci o viata lunga. La aceasta concluzie au ajuns expertii de la Universitatea Wayne din Michigan, SUA, informeaza "The Daily Telegraph". Ridurile adanci de expresie din jurul ochilor indica o atitudine pozitiva asupra vietii, ceea ce contribuie - asa cum s-a dovedit deja stiintific - la o stare de sanatate mai buna decat cea a persoanelor incruntate, dar si la o viata mai lunga, scrie Adevarul.


Care sunt semnele alergiilor de sezon si in ce consta tratamentul


Unul din patru copii este alergic, iar 12 la suta dintre romani sufera de o forma de alergie - o reactie adversa la o proteina din mediu - arata statisticile la nivel national. "De regula, alergiile apar intre 5 si 25 de ani. Alergia la polen este cea mai des intalnita afectiune in aceasta perioada, spune dr. Gabriela Ungureanu, medic alergolog si imunolog, dar o persoana alergica este sensibila la diferite tipuri de polen, scrie Gandul.


Supararile ne impiedica sa slabim


Atunci cand suntem incarcati de emotii negative, consumam alimente bogate in calorii. Factorii psihologici influenteaza rezultatele unei diete intr-o masura foarte mare. De aceea, persoanele care doresc sa slabeasca trebuie sa invete sa-si gestioneze emotiile negative. Cele mai noi date statistice arata ca in Romania exista patru milioane de persoane obeze, iar numarul lor este in crestere. Unii psihologi sustin ca aceasta cifra nu ar trebui sa starneasca mirare in conditiile in care cei mai multi romani traiesc sub un stres permanent din cauza crizei economice, scrie Adevarul.


Topul alimentelor bogate in antioxidanti


Organismul uman are un sistem de aparare natural bazat pe antioxidanti, care protejeaza corpul impotriva radicalilor liberi. Potrivit medicilor nutritionisti, corpul dispune de un sistem propriu de eliminare a radicalilor, care poate fi fortificat printr-un regim alimentar sanatos si echilibrat. Oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts, din Statele Unite ale Americii, au alcatuit un top al celor mai bogate alimente in antioxidanti, scrie Gandul.


Virusuri gripale mai agresive in 2010


"Virusul gripal de sezon, intr-un an care urmeaza pandemiei, este, in general, mai agresiv decat in anii precedenti pentru ca este reimprospatat cu material genetic nou", atentioneaza expertii in boli infectioase stransi la cel de-al 20-lea Congres de Microbiologie care are loc la Viena si la care sunt prezenti peste 8.000 de specialisti din intreaga lume, scrie EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.