Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: 8 membri din personalul Crucii Rosii au fost rapiti in Congo

Ziarul de Vrancea
14 apr 2010 424 vizualizări
Michelle Obama a facut o vizita neanuntata in Haiti; 78 de raniti in urma unui accident aviatic in Indonezia

Presedintele kirghiz a impus conditii pentru a demisiona


Presedintele kirghiz, Kurmanbek Bakiyev, a anuntat, marti, ca ar putea demisiona daca guvernul interimar ii garanteaza siguranta si reuseste sa tina sub control situatia din tara, scrie Reuters. Aceasta este prima data cand presedintele ia in calcul posibilitatea de a demisiona, de la izbucnirea protestelor de saptamana trecuta impotriva conducerii sale. Intrebat de jurnalisti in ce conditii ar fi de acord sa renunte la functia sa, Bakiyev a declarat ca in primul rand trebuie sa inceteze violentele, iar in al doilea rand trebuie sa ii fie asigurata siguranta sa si a familiei sale. In plus, acesta a daugat ca ar trebui ca actuala conducere sa organizeze alegeri prezidentiale in urmatoarele doua - trei luni.


A aparut WePad, rivalul iPad


O mica firma germana incearca sa rivalizeze cu Apple. Compania berlineza Neofonie a lansat tableta WePad, care se vrea a fi un competitor al ultimului produs lansat de gigantul american. Numele acestuia face trimitere directa la iPad, iar in strategia de marketing initiata de compania germana se face o critica deschisa la adresa Apple. Nemtii insista asupra distinctiei dintre "eu" ("I" = "eu" in engleza) si "noi" ("we"="noi") si lanseaza sloganul "impreuna vom fi liberi sa realizam mai mult". In plus, acestia sustin ca WePad este o solutie mai inteligenta pentru a te bucura de internet, facand aluzie la ingradirile impuse de produsele Apple, care parca ar fi din cartea 1984 a lui George Orwell.


78 de raniti in urma unui accident aviatic in Indonezia


Un avion de pasageri al companiei Merpati Nusantara Airlines s-a prabusit, marti, intr-un canal navigabil de mica adancime dintr-o zona izolata din provincia Papua. In urma impactului, avionul s-a rupt in doua, transmite CNN. Aeronava Boeing 737-300 trebuia sa aterizeze pe aeroportul din orasul Manokwari, insa a iesit de pe pista din cauza conditiilor meteo nefavorabile. In urma accidentului, 78 dintre cele 103 persoane aflate la bord au fost ranite. Avionul s-a izbit de pista in timpul aterizarii, a alunecat pe o aripa si a plonjat intr-un canal din apropiere.


Michelle Obama a facut o vizita neanuntata in Haiti


Michelle Obama a facut o oprire neanuntata in Haiti, in drumul sau spre Mexic. Prima Doamna a fost acompaniata de Jill Biden, sotia vicepresedintelui, scrie CNN. Cele doua au ajuns in Port-au-Prince in cursul diminetii de marti si au facut un tur al capitalei cu elicopterul, dupa care s-au intalnit cu presedintele haitian, Rene Preval, si cu sotia acestuia, Elisabeth Delatour Preval. Potrivit unui comunicat emis de Casa Alba, scopul vizitei a fost acela de a "reintari angajamentul facut de SUA pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti". Michelle Obama a pornit spre Mexic in aceeasi zi. Aceasta este prima calatorie pe care Michelle o face de una singura de cand este Prima Doamna a SUA.


8 membri din personalul Crucii Rosii au fost rapiti in Congo


Comitetul International al Crucii Rosii a anuntat, marti, ca o grupare armata a rapit 8 membri din staff-ul sau in provincia Sud-Kivu din Republica Democrata Congo. Crucea Rosie a anuntat printr-un comunicat ca 7 dintre persoanele rapite aveau cetatenie congoleza, iar una elvetiana. Acestia au fost rapiti pe data de 9 aprilie, in jurul orei 2 p.m, de gruparea Mai Mai Yakutumba, scrie The New York Times. Seful delegatiei Crucii Rosii din Congo, Franz Rauchenstein, a lansat un apel pentru eliberarea ostaticilor, insistand asupra naturii umanitare si neutre a implicarii organizatiei in regiune.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.