Ultima oră

Judetul Vrancea, in picaj liber in februarie

Daniel Garleanu
14 apr 2010 906 vizualizări
Veniturile vrincenilor in cea de-a doua luna a anului 2010 au fost in scadere, in timp ce rata inflatiei a cunoscut o crestere

Luna februarie a acestui an a adus in buzunarele vrincenilor un cistig mediu brut de 1.940 de lei, cu 1,4% mai mic fata de luna ianuarie, dupa cum ne informeaza Directia Judeteana de Statistica (DJS) Vrancea. Cele mai frumoase salarii au fost realizate de persoanele care lucreaza in activitati de intermedieri fiananciare, iar cele mai mici venituri au fost incasate de lucratorii din domeniul hotelier. De asemenea, in luna februarie 2010 vrincenii au cistigat cu 22,8% mai putin decit media inregistrata pe total tara. Cu toate ca veniturile in cea de-a doua luna a anului 2010 au fost in scadere, rata inflatiei nu a stagnat ci a cunoscut o crestere cu 0,2% fata de luna ianuarie. Nici la capitolul somaj, Vrancea nu sta pe roze. Astfel, numarul total de someri inregistrati de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca in februarie in baza de date era de 12.178 de persoane, cu 494 mai multe decit in ianuarie 2010. Totodata, rata somajului la sfirsitul lunii februarie atingea pragul de 8%, urmind ca la finele lunii martie sa scada pina la 7,77%, mai mica decit cea inregistrata pe tara cu 0,6 procente. Si la Casa Judeteana de Pensii Vrancea s-a inregistrat o crestere a numarului de pensionari. Daca in trimestrul III al lui 2009 erau 67.099 pensionari, in ultimul trimestru CJP avea de platit cu 373 mai multi pensionari. Pensia medie lunara a pensionarilor de asigurari sociale de stat, in trimestrul IV 2009 era de 620 lei, medie care a inregistrat o usoara crestere (2,5%) fata de perioada anterioara a anului 2009. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.