Ultima oră

POLITICA:Victor Ponta despre situatia financiara a PSD: Situatia este foarte, foarte grava. Datoriile depasesc 2 milioane de euro

Ziarul de Vrancea
13 apr 2010 527 vizualizări
Auditul financiar referitor la cheltuielile facute sub Mircea Geoana este in curs de desfasurare iar primele concluzii indica faptul ca situatia datoriilor este "foarte, foarte grava", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro-RFI, realizata de Dan Tapalaga. Ponta a evitat sa spuna la cat se ridica valoarea datoriilor, precizand doar ca ca ele depasesc 2 milioane de euro, cifra indicata de Mircea Geoana

Nu voi astepta sa ma dea cineva jos printr-un congres daca PSD pierde alegerile in 2012

Anul acesta de 1 Mai cred ca nu-i nimic de sarbatorit. Avem 1 milion de someri.

Despre acordul Vanghelie - Vadim Tudor: O sa facem analiza si o sa vedem daca e cazul sa-i cerem organizatiei Bucuresti sa revina asupra acestui lucru.

Scandalul Voicu a fost un pericol si o oportunitate pentru noi



Despre acordul Vanghelie-Vadim Tudor: N-am vazut acest acord, vom face o analiza


Nu stiu aproape nimic despre chestia asta. M-a informat domnul Vanghelie si mi-a explicat ca desi oamenii au votat un alt primar, pe Sorin Oprescu, totusi in consiliul general este tot "mafia lui Videanu", care controleaza acolo, in aceasta asociere ciudata PDL-PRM si PNG. Inteleg ca oricum este un gest simbolic acela al delimitarii PRM-ului si ulterior al PNG-ului de ce face PDL-ul in Consiliul General. In rest nu vad nici o colaborare dincolo de aceasta intelegere strict punctuala in Bucuresti.

O sa facem analiza si o sa vedem daca e cazul sa-i cerem organizatiei Bucuresti sa revina asupra acestui lucru.

Nu este vorba de nici un acord de PSD ca partid si PRM ca partid. Faptul ca niste consilieri generali vor sa formeze o alta majoritate, am considerat ca nu e de nivel national.

Nu cunosc mai mult de atat, si nu pot sa va spun mai mult de atat. Nu am vazut acest acord pana acum. Nu este nici un fel de colaboare la nivel national intre partidul nostru si partidul lui Vadim Tudor. Fiecare organizatie de la noi, indiferent ca-i de la Botosani sau Caras, are o anumita autonomie in ceea ce priveste aliantele in Consiliile Judetene.

Nu cred ca ma puteti banui de vreo simpatie intre mine si domnul Marian Vanghelie, dar in acelasi timp un partid functioneaza dupa niste reguli. Ar fi foarte placut pentru acei cititori ai dvs sa-mi faca o lista cu oameni pe care sa-i dau maine afara din PSD. Nu voi face lucru asta, pentru ca imediat apare a doua lista, si a treia lista.


Ponta, despre scandalul Voicu: Cred ca a fost un pericol si o oportunitate pentru noi


Pozitia mea si pozitia PSD in cazul Voicu a fost foarte corecta. A fost enervanta pentru cei obisnuiti sa ne critice. Toata lumea se obisnuise ca trebuie injurat PSD-ul. Cred ca a fost un pericol si o oportunitate pentru noi.

Pericolul era sa aratam ca suntem dispusi sa ne solidarizam cu oameni care chiar au incalcat legea. S-a intamplat si se intampla de multe ori. Vad ca PDL-ul cand se solidarizeaza cu domnul Gutau face aceasta gresela. Ma bucur ca noi n-am facut-o.

Oportunitate pentru ca am putut sa arat ca am fost votat ca presedinte in locul domnului Geoana tocmai pentru ca aceste lucruri sa nu se mai intample. Probabil ca dl Geoana ar fi procedat altfel.

2010 este anul restructurarii partidului, anul recrearii mesajului nostru de stanga.

Voi sprijini in mod sigur oamenii care reflecta un nou mod de a face politica, dar de decis, decid colegii mei prin vot.

Domnul Corneliu Vadim Tudor este un om care reprezinta pentru mine tot ceea ce inseamna a nu face in politica.

Este o miscare de demonizare a PSD-ului pornita de acum multi ani. Acum, printr-un nou presedinte, care n-are el nimic rau care sa i se reproseze, se ramane la a i se reprosa ce au facut altii rau inaintea lui.



Ponta, despre bugetul PSD: Nu mai facem alte datorii, am redus cheltuielile


Auditul financiar despre cheltuielile partidului e in desfasurare. Am niste prime concluzii, dar trebuie sa avem absolut toate documentele, intre timp vin si altele. Din 20 februarie incoace, PSD-ul nu a mai acumulat absolut nici o datorie. Despre celelalte, de dinainte, situatia e foarte proasta. Dati-mi voie intai sa discut in interiorul partidului, inca o data spun, situatia e foarte, foarte grava. Sunt cheltuieli foarte mari pe care le-am mostenit, dar asta e, cand conduci un partid...

Datoriile sunt peste 2 milioane de euro. Daca voi avea acordul colegilor mei, voi face si publica aceasta situatie. E o situatie foarte dificila. Dar primele masuri le-am luat. Nu mai facem alte datorii, am redus celelalte cheltuieli, cine vrea sa faca politica in opozitie face si fara cheltuieli.

Avem de la bugetul de stat o suma de bani, care in acest moment ne ajunge. Nu cred ca trebuie sa ne batem la cheltuieli cu PDL, ca nici Barak Obama nu poate sa cheltuie cat cheltuie partidul domnului Berceanu-Videanu.



Ponta: Mihai Tanasescu ar putea fi o varianta de premier in 2012



Cred ca premierul Romaniei trebuie sa fie un foarte bun manager, un foarte bun economist. Mihai Tanasescu poate fi unul dintre ei. Poate fi, dar nu e singurul. Catastrofa manageriala gestionata de dl Boc imi intareste ideea ca primul ministru trebuie sa fie un foarte bun manager.

In mod sigur nu voi astepta sa ma dea cineva jos printr-un congres daca PSD pierde alegerile in 2012. Daca vom pierde alegerile, voi avea 41 de ani, cred ca pot sa mai stau inca 9 ani sa invat politica si eventual sa revin. Nu voi mai candida pentru un nou mandat.

Anul acesta de 1 mai cred ca nu-i nimic de sarbatorit. Avem 1 milion de someri. Voi participa alaturi de colegii mei in toata tara la orice fel de manifestare care sa atraga atentia puterii acutale ca suntem tara cu 1 milion de someri. Eu intotdeauna incerc sa dau exemplu personal, voi discuta sa fie si o decizie politica.



de Redactia HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.