Ultima oră

POLITICA:Traian Basescu la Nasul: Voi chema Guvernul la mine fiindca nu vad in statistici disponibilizarile anuntate in sectorul bugetar

Ziarul de Vrancea
13 apr 2010 513 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a avut o iesire dura la adresa Guvernului, luni seara, in emisiunea Nasul (B1 TV), spunand ca-i va chema pe acestia la el deoarece, din statisticile studiate de el, nu rezulta ca s-au facut in sectorul bugetar disponibilizarile aratate de Guvern.


"Guvernul actioneaza intr-un mediu ostil. Politicienii aflati la putere nu sunt dispusi sa sacrifice tara pentru a mari nejustificat salariile si pensiile... O sa-i chem la mine fiindca vad ca nu merge cu gentiletea. Din statisticile studiate de mine nu rezulta ca s-au facut disponibilizari reale in sectorul bugetar. Poate nu m-am uitat eu bine si-mi vor explica ei mai multe", a declarat seful statului.


Acesta le-a transmis un avertisment constructorilor spunand ca nu-i va mai sustine si in continuare "daca se comporta ca acum". Seful statului ii acuza pe acestia ca atunci cand pierd o licitatie apeleaza imediat la interventii sau deschid procese numai ca sa blocheze licitatiile si inceperea lucrarilor.


Presedintele a vorbit si despre judecarea lui Catalin Voicu si a celor implicati in dosarul sau spunand ca "Efectul Voicu a aparut din intamplare". SRI a actionat pe un caz de siguranta nationala si a trimis inregistrarile suspecte la DNA. De ce nu se mai aude insa nimic de Dragnea. Cand va spune acesta motivele reale ale demisiei sale?", a mai declarat seful statului.



Despre presedintele Poloniei


"Am avut o relatie foarte buna cu presedintele Poloniei mai ales ca are niste radacini romanesti de care si-a adus aminte de oricate ori ne-am intalnit. Eu am o frantura din testamentul sau politic pe care vreau sa o duc mai departe", a declarat presedintele Traian Basescu la emisiunea "Nasul".


- Pe primul plan al activitatii dansului, dincolo de intarirea pozitiei in cadrul UE si NATO, a fost recuperarea istoriei reale a Poloniei.

- Presedintele Poloniei nu a fost eurosceptic, dimpotriva, dar a avut probleme cu pierderea de suveranitate in cadrul UE cum retinut a fost si la introducerea votului majoritar in Consiliu.


Despre intalnirea cu Obama, F-16 si suplimentarea trupelor militare

- Vanzarea de F-16 nu a facut subiectul discutiei dintre Obama si mine asa cum spun unii. Un astfel de subiect nu putea fi pe agenda discutiei deoarece nu sta in competentele noastre sa ne ocupam de asa ceva. Solutia aleasa de MApN a fost cea corecta fiindca era singura pe care ne-o permiteam financiar si nici acestei solutii nu-i facem fata cum trebuie.

- Romania nu are niciun motiv ca sa faca frumos in fata Statelor Unite. Nu am marit trupele ca sa ma primeasca pe mine Obama sau sa ma decoreze etc. Noi ne ocupam in Afganistan de o zona de securitate de peste 100 de kmp si o analiza facuta ne-a aratat ca numarul de militari existenti acolo era prea mic. Noi nu ne extindem misiunile ci marim numarul de soldati pentru a-i proteja mai bine pe toti. Sigur ca sunt costuri materiale si in vieti umane, dar asta a fost optiunea noastra, noi am dorit sa intram in NATO.


Despre scandalul Voicu

- L-am avertizat pe Geoana sa nu vina cu propunerea Voicu la Ministerul de Interne.

- Am stabilit impreuna cu SRI ca infectia de la Interne trebuie inlaturata.

- Efectul Voicu a aparut din intamplare. SRI a actionat pe un caz de siguranta nationala si a trimis inregistrarile suspecte la DNA.


Despre PSD si PNL

- PSD a fugit de la putere in timpul crizei iar PNL nici nu vrea sa auda de guvernare. Nu poti sa fii ca la putere facand-o pe opozantul.

- Se duce o politica de discreditare a tot ce face guvernul pe trustul Realitatea si pe trustul Antena.

- Guvernul actioneaza intr-un mediu ostil. Politicienii aflati la putere nu sunt dispusi sa sacrifice tara pentru a mari nejustificat salariile si pensiile.

- Trebuie sa terminam cu povestea asta - liberalii de dreapta. In Europa liberalii sunt de stanga iar ai nostri sunt mai la stanga decat PSD-ul.

- Eu sunt partizanul procentului de 10% pentru intrarea in Parlament. Sustin, de asemenea, uninominalul intr-un singur tur sau in doua tururi. Acesta va duce la crearea a doua partide mari care vor veni alternativ la putere. Altfel vom sta numai in coalitii.


Despre PDL: Risca sa ajunga la un presedinte ajutat de o gascuta

- PDL-ul a crescut mereu fiindca s-a reinventat. El se poate reinventa insa atata timp cat progresul lor intern este permanent. Dar cand tu trambitezi un progres intern pe care nu l-ai facut nici pe jumatate cat PNL-ul macar o sa ai probleme. Eu cred ca trebuiau sa ramana la sistemul clasic al partidului unde presedintele se alege in Congres, iar vicepresedintii si secretarii in Consiliul National de Coordonare. De aici venea si autoritatea presedintelui. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Actualul sistem poate duce la bolsevizarea partidului. Le spun asta fiindca le sunt prieten.

- Cele mai democratice alegeri interne cred ca le-a avut PSD-ul. PDL-ul a incercat un hibrid.



- Nu s-au redus salariile. Este iarasi o minciuna promovata de media. S-au redus doar sporurile absurde gen sporul de zambet, sporul de toamna etc. Desigur ca s-au creat si unele nedreptati, dar nu poti face o lege care sa acopere foarte multe exceptii. Tocmai pentru a evita asa ceva am preferat sa las pilotii aeronavei prezidentiale sa plece de la Romavia la privat si sa-i inchirieze de acolo de cate ori avem un zbor. Am facut asta chiar cu pilotii pe mana carora ne dam viata tocmai ca sa nu-i mai cer lui Emil Boc sa introduca o exceptie.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.