Ultima oră

POLITICA:Traian Basescu: Actualul sistem de alegeri din PDL poate duce la bolsevizarea partidului. Cele mai democratice alegeri au fost la PSD

Ziarul de Vrancea
13 apr 2010 459 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a adus mai multe critici, luni seara, in emisiunea Nasul (B1 TV), PDL-ului sustinad ca s-a facut un pas spre bolsevizarea partidului cand s-a hotarat alegerea celor 4 vicepresedinti pe lista.

"Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare ca la alte partide ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL", a declarat presedintele.


Acesta le-a reamintit "prietenilor din PDL" ca acest partid a crescut mereu fiindca s-a reinventat si s-a modernizat permanent, iar autoritatea presedintelui si a vicepresedintelui a fost data tocmai de vechiul sistem de alegeri.


Traian Basescu si-a continuat criticile la adresa fostului sau partid sustinand ca PDL-ul are doua vulnerabilitati acum: modul cum isi alege vicepresedintii fiindca o sa creeze ideea de gasca, de amici ai presedintelui si modul cum se prezinta in administratie. "Nu neaparat ca schimba oameni ci calitatea unora pe care-i pune. Mai bine lasi pe unii competenti pusi de altii decat sa vii cu incompetentul tau", spune presedintele.


"PDL-ul este acum un partid cu un singur candidat fiindca nu poti sa gandesti macar sa schimbi presedintele partidului cand acesta e si seful Guvernului. Dar sa vii cu patru vicepresedinti pe lista e prea mult deja. PDL-ul a crescut mereu fiindca s-a reinventat. El se poate reinventa insa atata timp cat progresul lor intern este continuu. Dar cand tu trambitezi un progres intern pe care nu l-ai facut nici pe jumatate cat PNL-ul macar o sa ai probleme. Eu cred ca trebuiau sa ramana la sistemul clasic al partidului unde presedintele si trezorierul se aleg in Congres, iar vicepresedintii si secretarii in Consiliul National de Coordonare. Le spun asta fiindca le sunt prieten", a declarat seful satatului.


Traian Basescu a mai apreciat ca PSD-ul a avut alegerile cele mai democratice in comparatie cu PDL si PNL.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.