Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: Incatusarea lui Costiniu adanceste falia din justitie

Ziarul de Vrancea
12 apr 2010 434 vizualizări
Terasele din Centrul Istoric al Capitalei vor fi modernizate dupa modelul celor din Occident; De ce ar vrea ministrul Apararii un nou Air Force Unu pentru presedintele Romaniei; Romanii infuleca 220.000 de saorme pe zi

Incatusarea lui Costiniu adanceste falia din justitie


Asociatia Magistratilor invoca tortura in arestarea sefului Sectiei Civile a Curtii Supreme. Asta, dupa ce s-a opus protestului celor peste 400 de magistrati pentru reforma justitiei. Dupa ce s-a opus demersului celor peste 400 de magistrati care au cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa le interzica judecatorilor cercetati penal sa intre in salile de judecata, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) ia pozitie acum si invoca tortura in cazul retinerii judecatorului Florin Costiniu, seful Sectiei Civile a Curtii Supreme. Integral pe EvZ.ro.


Terasele din Centrul Istoric al Capitalei vor fi modernizate dupa modelul celor din Paris si din Viena


Primarul general Sorin Oprescu a anuntat, ieri, ca va face din Centrul Istoric al Bucurestiului unul demn de marile orase europene, precum Parisul sau Viena. Pe scurt: adio muzica, gratare cu mititei sau cladiri "pestrite". In plus, trecatorii s-ar putea bucura de terasele deschise in zona tot timpul anului, asa cum se intampla in strainatate. In cadrul unei intalniri avute ieri cu proprietarii teraselor din Centrul Istoric, primarul Oprescu a prezentat regulamentul propus de municipalitate pentru schimbarea la fata a zonei, document ce ar urma sa fie aprobat zilele acestea. Integral pe EvZ.ro.


Arta noua, expusa intr-un chiosc


Arta contemporana este un lucru exotic - sedi­ile sale sunt un chiosc si un subsol de bloc comu­nist, fondurile vin exclusiv de la ICR si fundatii straine, iar publicul nu trece de 50 de persoane. Pe 7 aprilie, la un an dupa protestele care i-au dat la o parte pe comunisti, cativa tineri se strang in parcarea directiei pentru cultura a primariei Chisinaului, pe strada Bucuresti. Intre masini e un fel de platforma de beton pe care sta un apartament comunist redus la esential: o sufragerie, o bucatarie si un balcon sunt ingramadite in cativa metri patrati, fix de cati care nevoie omul sovietic sa-si desfasoare activitatea. Peretii exteriori sunt retezati, vezi totul inauntru, ca intr-un acvariu cu oameni. Pe niste sfori sunt rufe la uscat, cu mesaje ca "Prea multa informatie, prea putina participare", "Oare s-a spus totul?", "A fost sansa noastra de a face ceva". Citit mai mult in Romania Libera.


Primul sat din Romania cu parc subacvatic de distractie


Satul Mahmudia din Tulcea va fi prima localitate rurala din Romania care va detine un parc de distractie de tipul Aqua Magic. Este vorba de un proiect de investitii in valoare de 7,1 milioane de lei, costul acestuia urmand sa fie finantat de Uniunea Europeana din fondurile structurale pentru dezvoltarea turismului local. Proiectul a fost declarat eligibil de Agentia de Dezvoltare Regionala 2 Sud-Est Braila, urmand ca Ministerul Dezvoltarii Re­gionale si Turismului sa aprobe deschiderea finantarii. Parcul se va intinde pe 11.786 metri patrati si va fi amplasat pe un teren situat in apropierea bratului Sf. Gheorghe al Dunarii. Integral in Romania Libera.


De ce ar vrea ministrul Apararii un nou Air Force Unu pentru presedintele Romaniei


Tragedia aviatica care a inlacrimat si "decapitat" politic Polonia a readus in discutie, la Bucuresti, securitatea propriilor oficiali de rang inalt. Batranul "Carpati", asa cum este denumita aeronava prezidentiala tip Boeing 707 ce dateaza din 1974, ar putea fi cat de curand lasat la vatra. Cel putin asa spune ministrul Apararii, Gabriel Oprea, intr-o declaratie pentru "Gandul". "Din punctul de vedere al securitatii cea mai mare problema este faptul ca in anii \'70 astfel de aeronave (Boeing 707-n.r.) nu erau prevazute cu dispozitive antitero, precum cele de evitare a rachetelor. Din aceasta perspectiva, se impune ca Romania - ca stat de drept, dar si ca stat membru NATO - sa aiba o aeronava prezidentiala moderna si capabila sa asigure un nivel corespunzator de securitate", a explicat seful de la Aparare, pentru "Gandul".


Romanii infuleca 220.000 de saorme pe zi


Saormeriile din Romania au vanzari zilnice de circa 550.000 de euro, respectiv 200 de milioane de euro pe an, echivalentul a 220.000 de saorme de 10 lei (2,5 euro) in fiecare zi a anului. In timp ce proprietarii marilor lanturi de profil sustin ca este o afacere de viitor, avantajata de criza si de lipsa de timp a romanilor, unii sociologi spun ca saorma isi traieste acum clipele de glorie si in scurt timp, ca orice moda, romanii nu vor mai sta la coada pentru a cumpara lipia cu carne de pui sau de vita, cartofi, varza si castraveti murati. Din piata totala de fast-food din Romania, estimata la circa doua miliarde de euro anual, cele aproximativ 1.000 de saormerii, dintre care jumatate in Capitala, detin 10%, respectiv au vanzari de 200 de milioane de euro, conform unei analize a saptamanalului Business Magazin, care a aparut astazi. Integral in Gandul.


Baile Herculane si Borsec, ruine care nu mai au nimic de oferit turistilor


Perlele turismului balnear din Romania, Baile Herculane si Borsec, se zbat acum in mizerie. Privatizate dupa Revolutie, statiunile se naruie acum in lipsa investitiilor. Pe Valea Cernei, nu departe de Timisoara, dar foarte departe de maretia de altadata, sta inca in picioare, trista, umilita si cu un viitor incert, Herculane, cunoscuta noua ca prima statiune balneo din tara si probabil cea mai faimoasa din Romania. Cand au venit romanii pe la noi, in drum spre Sarmisegetusa, s-au oprit aici si, fermecati de frumusetea locului, uimiti de izvoarele cu ape tamaduitoare, considerate miraculoase, au inceput sa-l amenajeze si i l-au dedicat lui Hercule, eroul semizeu, asa cum arata documentele vremii. Herculane nu mai are nici oaspetii, nici viitorul, nici gloria de odinioara si singurul lucru care se poate spune despre el cu certitudine este ca moare cu stil. Stil austro-ungar. Integral in Gandul.


Copiii din Tandarei au cersit mii de lire sterline


Un tigan batran recunoaste faptul ca, de cativa ani, micutii din orasul ialomitean in care traieste sunt trimisi peste granita sa faca bani din mila strainilor. Familiile celor care au fost saltati, joia trecuta, fiind suspectati de politisti ca ar fi facut trafic cu minori asteapta vesti de la Bucuresti, unde are loc "judecata de la tribunalul mare". Oamenii vorbesc pe la colturi si se ascund in curti atunci cand sunt intrebati de copiii trimisi la cersit in Anglia. "Nu stim noi nimic, nu stim ce s-a intamplat. Sunt numai minciuni", se disculpa romii. Un tanar care nu vrea sa-si dezvaluie identitatea zambeste: "N-o sa gasiti in tiganie pe nimeni care sa reclame. Noi suntem foarte uniti", spune el. Integral in Adevarul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.