Ultima oră

CSM promite un ghid pentru alegerea judecatorilor supremi

Nicoleta Cristea
12 apr 2010 546 vizualizări
Dupa ce magistratii au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa faca public modul in care se fac numirile la Curtea Suprema, garantul independetei din justitie incearca sa isi spele obrazul.

Desi in ultima sedinta a plenului CSM erau programate sa se ia in discutie aspectele semnalate de magistrati in petitia "Demnitate si integritate", acest lucru nu s-a intimplat. In schimb, CSM a promis ca va avea in vedere un proiect al Ghidului de selectie a candidatilor pentru functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Insa o eventuala discutie in plen a acestui Ghid va avea loc cel mai devreme luna viitoare, dupa ce proiectul va fi transmis pentru studiu instantelor si parchetelor din tara, dupa care vor fi convocate adunari generale pentru exprimarea punctelor de vedere. "Aprobarea ghidului presupune in mod evident asumarea pe fond a continuarii actiunilor de numire a judecatorilor la ICCJ. In ce ma priveste, suspendarea numirilor la ICCJ este solicitarea de forta a protestului", scrie presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Neacsu, pe blogul sau. De remarcat ca petitia "Demnitate si integritate" a fost semnata pina acum de 408 magistrati din tara, 12 fiind din Vrancea. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.