Ultima oră

Trei comisari pentru sefia Directiei Anticoruptie

Dan Chiriac
12 apr 2010 1941 vizualizări
Concursul pentru functia vacanta din 2008 se va desfasura pe 19 aprilie

Trei ofiteri din politia vrinceana s-au inscris in cursa pentru ocuparea postului de sef al Directiei Generale Anticoruptie - filiala Vrancea. Comisarii sefi Ionel Balerca, Virgil Cristian si Ionel Rusu si-au depus dosarele pentru concursul care va stabili seful acestui serviciu. Ionel Balerca a fost sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor pina in 2008. Virgil Cristian lucreaza in prezent la unitatea speciala SIPI ("Doi si-un sfert") din cadrul Politiei vrincene si a fost in carti si pentru preluarea postului de inspector sef in 2005, dupa pensionarea lui Silviu Crin Grosu. Ionel Rusu lucreaza in prezent la Politia Transporturi Feroviare, dupa ce a fost sef la Politia municipiului Adjud, pina in 2005. Directia Generala Anticoruptie se ocupa cu cazurile de coruptie privind functionarii Ministerului de Interne. Concursul pentru acest post va avea loc pe 19 aprilie 2010 la sediul DGA de la Bucuresti. Pina acum, filiala Vrancea a avut mai multe cazuri de dare si luare de mita. In plasa anchetatorilor au cazut mai multe persoane care au incercat sa obtina "cu atentii" permisul de conducere sau au oferit bani pentru a nu fi cercetati in dosare penale. Ofiterii anticoruptie au instrumentat pina acum prea putine dosare in care au fost cercetati oameni grei din cadrul MAI. Singurul caz a fost cel al arestarii politistilor Marius Milea si Nicusor Rotaru, care au pretins si primit mita din partea unor ofiteri sub acoperire care actionau in trafic. Postul de sef al DGA Vrancea este vacant dupa demisia subcomisarului Viorel Cherciu, in noiembrie 2008. De atunci, interimatul este asigurat de subcomisarul Leo Posirca, care nu s-a inscris la concurs. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 2 ore, 9 minute, 30 secunde
Virgil Cristian, ala care inverzeste fiola de la mere?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.