Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
10 apr 2010 602 vizualizări
Stiri pe scurt

Doua viteze record pe E 85


Ieri, pe drumurile din tara au fost scoase toate radarele din dotarea Politiei Rutiere, peste 700. In Vrancea, au fost aplicate patru sute de sanctiuni in citeva ore, prin folosirea celor 15 radare aflate la dispozitie. Acestea au fost instalate pe majoritatea drumurilor nationale, dar si pe cele judetene. In cadrul raziei au fost folosite 14 aparate radare, atit cele vechi cit si cele date in folosinta la inceputul acestui an. "Au fost patru sute de sanctiuni, am ridicat si opt permise de conducere pentru viteza si depasiri neregulamentare. Astfel, in afara localitatii Urechesti, un tinar de 20 de ani din Focsani circula cu 181 de kilometri la ora, cu o motocicleta. Un alt focsanean a fost surprins de aparatul radar in timp ce conducea un Mercedes cu 170 de km pe ora, in afara comunei Golesti", ne-a spus inspectorul Catalin Manea, de la Serviciul Politiei Rutiere. (D. C.)


Restante de peste 30 de mii de lei la Baroul Vrancea


Avocatii din cadrul Baroului Vrancea au de primit de la Ministerul Justitiei 31.380 de lei, reprezentind onorariilor pentru furnizarea serviciilor de asistenta juridica obligatorie si asistenta in cadrul sistemului de ajutor public judiciar. Aceste restante au fost facute publice de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, fiind totalul sumelor inregistrate pina in trimestrul I din acest an. Din cele 41 de barouri din tara, doar zece sint cu plata la zi a onorariilor, printre acestea numarindu-se si judetele vecine Galati si Buzau. Restantele totale pentru cele 31 de barouri din tara se ridica la suma de 4.311.467 lei. (Nicoleta CRISTEA)


Patronii, chemati la informare pe fonduri nerambursabile


Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vrancea impreuna cu firma Entreprise Europe Network si IRA Test Consult organizeaza luni, 12 aprilie, un seminar de informare avind ca tema "Programe de finantare nerambursabila pentru anul 2010". Firmele interesate de obtinerea acestor fonduri nerambursabile si depunerea de proiecte sint invitate in mod deosebit la aceasta instruire unde participare este gratuita. Potrivit invitatiei, seminarul va avea loc incepind cu ora 09.30 la "Casa Elena" din Focsani, pe strada Cezar Boliac nr. 24. (Doina GANEA)


Ghiduri pentru medici


Doctorii din 21 de specialitati vor trebui sa urmeze anumiti pasi in tratarea pacientilor. Ministerul Sanatatii Publice a elaborat ghidurile de practica medicala pentru specialitati precum anestezie si terapie intensiva, cardiologie, dermato-venerologie, diabet, endocrinologie, gastroenterologie si hepatologie, geriatrie si gerontologie, medicina de familie, medicina interna, nefrologie, neurologie, oncologie, pneumologie,etc. Ghidurile de diagnostic si tratament reprezinta standarde de practica medicala si descriu pasii pe care trebuie sa ii urmeze medicul in investigarea si administrarea tratamentelor medicale. Acestea vor fi repartizate doctorilor incepind cu luna mai de catre oficialii ministerului de resort. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.