Ultima oră

Victimele trasnetului de la Arva nu primesc bani pentru aparatele arse

Mihaela Beșleagă
10 apr 2010 1285 vizualizări
Pentru ca a fost un fenomen natural, pagubitii cu aparate arse nu isi pot recupera dauna de la Electrica u daca ar fi avut un sistem de protectie impotriva suprasarcinii, biserica nu ar fi avut atit de mult de suferit

Fulgerul misterios care a trasnit Biserica "Sfintul Ioan Botezatorul" din satul Arva, comuna Brosteni, in seara de Inviere, a distrus nu numai instalatia electrica a lacasului de cult ci a provocat daune si localnicilor. Socul electric puternic a determinat arderea aparatelor electrice si electrocasnice, precum boilere, calculatoare, routere de net, televizoare si frigidere aflate in priza in momentul nefericitului eveniment. Conducerea Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani a anuntat ca nu poate plati despagubiri pentru cei afectati. "Noi nu putem sa venim cu despagubiri pentru ca nu e vina Electrica sau a instalatiei noastre, a fost un fenomen natural care a produs aceste defectiuni, se precizeaza si in contract. Singura sesizare a venit de la o familie care locuieste vizavi de biserica, care avea o instalatie trifazata, de putere mare, fara sistem de protectie, si i s-a ars un boiler si toate aparatele pe care le avea in priza. In rest nu au fost sesizari", ne-a declarat Costica Dodu, directorul SDEE Focsani. Cit priveste instalatia electrica a bisericii, aceasta trebuie refacuta in totalitate, pentru ca a fost complet distrusa. La acest fapt a contribuit si vechimea instalatiei, tinind cont ca si biserica este veche de un secol. "Trasnetul a produs o supratensiune in instalatiile electrice, care a facut ca efectul dinamic asupra conductoarelor sa fie atit de puternic incit conductoarele, dozele, intrerupatoarele, contorul sa fie dislocate de pe perete. A fost o instalatie de tip vechi, care nu a avut sistem de protectie asupra suprasarcinii si legare la pamint, ceea ce era obligatoriu pentru o astfel de cladire inalta", a completat directorul Costica Dodu. Acesta a adaugat ca in cladirile unde exista dispozitive de protectie asupra suprasarcinii, consumatorii nu au avut de suferit pentru ca automat s-a intrerupt curentul electric. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.