Ultima oră

AFACERI:Business report: Udrea: Operatorii in turism sa inteleaga ca faci profit cand fidelizezi clientul, nu jecmanindu-l

Ziarul de Vrancea
9 apr 2010 433 vizualizări
Matache Macelaru a intrat in insolventa; Dobanzile la creditele in lei au scazut pana la 7%

Udrea: "Operatorii in turism sa inteleaga ca faci profit cand fidelizezi clientul, nu jecmanindu-l"


Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea scrie pe blog ca investitorii in turism in Romania au un principiu unic - profit maxim intr-un timp minim, critica atitudinea jurnalistilor fata de promovarea turistica si mai sustine ca unii romani au luat "tepe" in Bulgaria. Elena Udrea scrie pe blogul sau despre "avalansa" de stiri din ultimele zile referitoare la romanii care au ales sa petreaca vacanta de Paste in Bulgaria, notand ca au fost mult mai putin numeroase relatarile despre "tepele" pe care unii romani le-au luat in zilele petrecute la sud de Dunare, scrie capital.ro.


O veste buna: somajul franeaza brusc


A terminat mediul privat restructurarile? Numarul somerilor a crescut cu doar 3.000 in luna martie, dupa ce in ultimul an avansa cu cate 20.000-30.000 de noi someri lunar. Indicatorul la care se uita intreg mediul de business pentru a vedea cum evolueaza economia a batut pasul pe loc in luna martie, cand rata somajului a crescut cu doar 0,06 puncte procentuale, pana la 8,36%. In ultimul an, fiecare luna a adus un avans de 0,2 - 0,4 puncte procentuale la rata somajului, adica zeci de mii de someri in plus. Chiar daca luna martie aduce un nou maxim la nivelul somajului, tendinta este de stabilizare, scrie Ziarul Financiar.


Cum sa obtii 5.500 de lei de la stat daca ai ramas fara job


Romanii care au ingrosat randurile somerilor dupa ce companiile la care lucrau au dat faliment pot cere statului sa le achite cel putin o parte dintre salariile sau platile compensatorii neplatite de angajatori, in cuantum de maximum 5.500 de lei (trei salarii medii pe economie). Asta, fara sa mai astepte o decizie a instantei privind modul in care ar trebui sa fie impartite creantele firmei, dupa cum au explicat specialisti ai Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), scrie evz.ro.


Dobanzile la creditele in lei au scazut pana la 7%


Bancherii s-au reapucat de promotii la credite, dorind sa momeasca clientii noi, mai ales ca, anul trecut, majoritatea bancilor au inregistrat o scadere acuta a profitului, dupa cresterea portofoliului de credite neperformante. Diferenta de dobanda intre creditele in lei si cele in valuta se mentine insa la un nivel ridicat, rata la un credit in lei putand ajunge chiar si cu 25% mai mare fata de cea la unul in valuta. BRD isi tenteaza in prezent clientii cu un credit de nevoi personale cu o dobanda nominala de 7% pe an in lei, cu toate ca dobanda anuala efectiva ajunge insa si la 18% pe an, scrie Bursa.


Amenzi pentru firme cu angajati stresati si suprasolicitati la munca


Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj au dat, in urma unor controale, amenzi de 40.000 de lei unor firme ce nu au respectat dispozitiile si prevederile privind munca suplimentara si repausul saptamanal, astfel ca angajatii lucreaza in conditii de stres si sunt suprasolicitati. In urma controlului s-a constatat ca o parte din firmele controlate "nu au instructiuni proprii de sanatate si securitate in munca, prejudiciind lucratorii, nu se asigura o protectie reala impotriva suprasolicitarii, angajatorii nu au realizat evaluarea riscurilor expunerii nervoase si fizice a lucratorilor la supraefortul activitatilor, programul de lucru normal de opt ore pe zi nu este respectat si se efectueaza numeroase ore suplimentare, care au ca si consecinta suprasolicitarea lucratorilor", scrie capital.ro.


Administratia Bush, acuzata de Greenspan de declansarea crizei


Fostul presedinte al Rezervei Federale americane (Fed) Alan Greenspan a acuzat fosta administratie Bush ca se numara printre principalii responsabili ai crizei financiare, prin favorizarea dezvoltarii pietei imobiliare, transmite AFP, citata de Agerpres. In perioada exploziei creditelor, la inceputul deceniului trecut, a avut loc "dezvoltarea pietei imprumuturilor subprime (de risc ridicat), care s-a accelerat", a aratat Greenspan in fata unei comisii independente de analiza a crizei, scrie Romania libera.


Matache Macelaru a intrat in insolventa


Principal Company, producatorul mezelurilor Salonta si Matache Macelaru, a intrat in insolventa dupa ce Tribunalul Buzau a decis in urma cu cateva saptamani deschiderea procedurii ca urmare a neplatii datoriilor acumulate catre cinci creditori. "Sentinta prin care s-a deschis procedura insolventei asupra societatii noastre nu este definitiva si irevocabila, fiind in prezent in procedura de recurs", au declarat reprezentantii producatorului de mezeluri cu afaceri de 25 mil. euro, detinut de Signus Establishment si actionarii producatorului de vinuri Murfatlar, scrie Ziarul Financiar.


Ferrari 599 GTO


Ferrari a dezvaluit unul dintre cele mai performante modele din istoria sa, noul 599 GTO (Gran Turismo Omologata). GTO va fi cea mai puternica si cea mai rapida varianta a modelului 599, iar pretul va fi unul pe masura exclusivitatii. Doar 599 exemplare vor fi construite, potentialii clienti fiind nevoiti sa scoata din buzunar cel putin 319.495 euro, o suma deloc neglijabila, dar perfect justificata de performantele si statutul de masina de colectie a noului supercar, scrie Voom.ro.


Cum poti sa "iti iei" un apartament cu 1.000 lei: il joci la licitatie


Seful pe Romania al fondului norvegian de investitii Romania Invest, Bjorn Hauge, a cumparat licenta de functionare a unui site de licitatii cu preturi mici, denumit mywin.ro, care functioneaza in sistem de loterie. Printre produsele scoase la licitatie se numara un apartament nou cu doua camere, situat in ansamblul rezidential Ten Blocks, care poate fi achizitionat cu 1.000 lei, un BMW X6 scos la licitatie la un pret maxim de 900 lei sau o Skoda Fabia ce poate fi cumparata cu 700 lei, scrie capital.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.