Ultima oră

Suspectul crimei de la radiologie cauta lumina reflectoarelor

Nicoleta Cristea
9 apr 2010 1313 vizualizări
Valentin Stefan, arestat in cazul crimei din cabinetul medical, se declara dispus sa isi povesteasca varianta presei, dupa ce, la momentul retinerii, i-a amenintat cu judecata pe anchetatori daca dau publicului informatii despre el u tinarul ne-a trimis o scrisoare din arestul politiei

"Va anunt ca ma numesc Stefan Valentin, cel de care se spune ca sint vinovatul de la Cabinetul de Radiologie", isi incepe panceanul in virsta de 22 de ani scrisoarea compusa in arestul Politiei vrincene. Cu toate ca dupa ce Valentin Stefan a fost retinut anchetatorii nu i-au facut public numele pentru ca nu a dorit sa fie deconspirat in fata opiniei publice, acum acesta vrea sa isi spuna punctul de vedere. Preocupat de imaginea sa publica, Valentin Stefan spune ca este dispus sa povesteasca intr-o conferinta de presa ca este nevinovat. "Nu stiu, dar daca se poate, vreau sa dovedesc deschis presei si sa spun adevarul, ca nu am fost lasat sa vorbesc, mi s-a interzis", mai scrie panceanul acuzat ca a ucis-o cu doua lovituri de cutit pe asistenta medicala Silvia Chirila, angajata in cabinetul de radiologie dentara detinut de doctorul stomatolog Dan Alexandru Taban. Omorul s-a produs in dupa-amiaza zilei de 24 martie, la sfirsitul programului de lucru, Valentin Stefan fiind unul dintre pacientii medicului stomatolog. "Nu sint vinovat cu nimica, nu am comis aceasta crima, am fost fortat si obligat sa scriu ca ei. Da, in ziua crimei am fost in Municipiul Focsani dar asta nu inseamna ca eu am comis crima. Si mai ales ce legatura are cu plecarea mea la iubita mea la Tirgoviste a doua zi? Daca s-a intimplat sa plec atunci asta inseamna ca eu sint vinovatul si m-am sustras?", incearca panceanul sa se disculpe prin intermediul scrisorii. Cu toate acestea, pina acum nici o persoana care a asistat la declaratiile panceanului nu a confirmat ca Valentin Stefan ar fi fost fortat in vreun fel la audieri, punctul forte al anchetatorilor constind in aceea ca invinuitul a dat detalii noi pe care numai el si victima le puteau sti. De altfel, tinarul a fost supus unei expertize medico-legale, care nu a scos la iveala nici o leziune care sa confirme varianta abuzurilor in timpul anchetei. Valentin Stefan ne mai scrie si ca nu exista probe fizice care sa il lege de crima, insa in urma cu o saptamina rezultatele testelor au indicat ca ADN-ul sau s-a potrivit cu urmele gasite pe cutitul considerat a fi arma crimei, dupa cum sustin anchetatorii care au strins probe solide impotriva lui. Valentin Stefan a fost mutat zilele acestea din arestul politiei vrincene, si se afla la Bucuresti, pentru a fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice. Psihologii spun ca tinarul acuzat ca a luat o viata incearca sa pozeze in victima, posibil pe fondul unor tulburari de care sufera, dar si pentru a-si impresiona probabil iubita din casa careia a fost ridicat de politie. Acesta admite ca a avut unele "probleme pe sistem nervos", insa sustine ca se poate controla, "ca doar sint om", dupa cum scrie stingaci si cu multiple greseli de ortografie si litere mincate. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.