Ultima oră

Romanii danseaza bine pe muzica roma

Daniel Garleanu
9 apr 2010 968 vizualizări
Spectacolul de Ziua Romilor, Aplauze pentru toti , a inceput cu imnul romilor Gelem, gelem , interpretat de copiii de la Slobozia Bradului

Romii din tot judetul Vrancea s-au strins ieri la Sala Polivalenta pentru a serba impreuna Ziua Internationala a Romilor. Momentul festiv a cuprins cintece si dansuri specifice, iar romii cei mai talentati au cintat la vioara sau vocal. Copiii romi au venit de la scolile generale din judet, dar si de Scolile de Arte si Meserii. Astfel, cele mai reprezentative comunitati si-au trimis reprezentantii din Homocea, Chiojdeni, Slobozia-Bradului, Maicanesti, Marasesti sau Adjud. Invitatii din judetul Tulcea, echipa de dans "Phralipen", au reusit sa ii ridice pe cei aproape 200 de romi din sala in picioare, care au aplaudat frenetic. De asemenea, solistul Aron Durancea, foarte indragit de public, a facut atmosfera cu cintecele sale. "Ma bucur ca la acest eveniment au participat atit romani cit si romi. Am observat ca romanii danseaza bine pe muzica roma. Astazi a fost o zi speciala si am deschis spectacolul cu imnul Romilor "Gelem, gelem" impreuna cu copiii de la Slobozia Bradului", a spus Aron Durancea, membru in juriu si solist vocal. Prezent in juriu a fost ieri si subprefectul Vincentiu Micheci, inspectorul scolar Emil Radu si Negru Argint, presedintele Partidei Romilor din Vrancea. "Romii au un har de la Dumnezeu pentru mestesugarit si muzica. Este o traditie din mosi stramosi pe care nu am vrea sa o pierdem. Am fost incintat de prestatia copiilor romi de Ziua Internationala", ne-a declarat Negru Argint. La finele spectacolului toti copiii romi au primit diplome din partea jurului. In judetul Vrancea traiesc in jur de 15.000 de romi, insa foarte putini s-au declarat la recensamintul populatiei membri ai etniei. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.