Ultima oră

POLITICA:11 deputati cumuleaza pensia cu indemnizatia

Ziarul de Vrancea
8 apr 2010 445 vizualizări
11 deputati din totalul de 333 cumuleaza in prezent indemnizatia cu pensia, iar alti 14 intrunesc sau urmeaza sa indeplineasca cele doua conditii de varst si mandat, conform unei statistici a Camerei Deputatilor.

în total, 13 deputati indeplinesc conditiile cumulative de varstă si mandat, insă numai 11 cumulează in prezent pensia cu indemnizatia, in conditiile in care conservatorul Sergiu Andon si social-democratul Filip Georgescu au optat numai pentru indemnizatie. Din cei 11 deputati care cumulează cele două venituri cinci sunt reprezentanti ai minoritatilor nationale, respectiv Aurel Vainer, Mihai Radan, Oana Manolescu, Miron Ignat si Stefan Buciuta, trei ai PSD - Florina Jipa, Gheorghe Ana si Vasile Mocanu, doi ai PNL - Gheorghe Gabor si Vasile Berci si unul al UDMR - Palfi Mozes Zoltan. în cursul acestui mandat, social-democratul Victor Surdu si udemeristul Kerekes Karoly ar urma să indeplinească si conditia de varstă. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat miercuri că va initia un proiect pentru modificarea legii privind statutul parlamentarilor, astfel incat pensia să nu mai poată fi acordată simultan cu indemnizatia de senator sau deputat.



Agerpres Jurnal


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.