Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: Sunt medicii dispusi sa renunte la spaga?; Ce ii transforma pe romani in brute

Ziarul de Vrancea
8 apr 2010 475 vizualizări
Teapa de cinci milioane de euro la fabrica de pensionari; Noul regim de la Chisinau atrage investitori straini; Actor roman, salvator adjunct al Americii

Noul regim de la Chisinau atrage investitori straini


Schimbarile politice au imbunatatit imaginea Republicii Moldova peste hotare. Dupa ce va trece criza, peste Prut sunt asteptate companii din UE si in special din Romania. Dupa o recesiune de 6,5%, anul trecut, economia Republicii Moldova incepe sa-si revina cu pasi timizi, scrie EvZ.


Sunt medicii dispusi sa renunte la spaga?


Romania Libera a mers in 12 spitale din tara pentru a vedea daca personalul medical este pregatit sa renunte la spagile primite de la pacienti. Sub pretextul ca reprezinta o ONG care a initiat o campanie anticoruptie, reporterii incognito le-au cerut managerilor permisiunea sa monteze in unitatile sanitare afise in care bolnavii erau indemnati sa-i denunte pe doctorii care le cer cadouri si bani. Demersul s-a lovit insa ca de un zid de opozitia lumii medicale. Reactia socanta a doctorilor creeaza premisa lansarii unei dezbateri nationale pentru a descoperi caile de a elimina coruptia din sistemul sanitar. Citeste mai multe in Romania libera.


Presedintele Basescu isi ia Duster platit de sotie


Afla cat a scos din buzunar Maria Basescu. Presedintele Traian Basescu viziteaza astazi uzina Dacia de la Mioveni, ocazie cu care va intra in posesia SUV-ului Duster pe care l-a comandat in urma cu cateva saptamani. Conform informatiilor oferite de Administratia Prezidentiala, masina va apartine familiei Basescu, in ordinul de plata fiind trecuta Maria Basescu la platitor si Traian Basescu la cumparator. Masina presedintelui a costat 71.016 RON (aproximativ 17.400 euro) si a fost platita pe 6 aprilie prin sucursala din Constanta a unei banci comerciale, scrie Gandul.


Batausul din BMW, spargator de masini


Cosmin Dragan, tanarul care a batut un pensionar pentru ca traversa strada prea incet, are la activ o condamnare cu suspendare pentru furt. Cunoscut drept un copil de bani gata, Cosmin era un impatimit al jocurilor de noroc si, potrivit cunoscutilor, in ziua in care l-a snopit in bataie pe batran pierduse la pocher, scrie Adevarul.


Ce ii transforma pe romani in brute


Lipsa educatiei si a autoritatii, promovarea nonvalorilor, dar si criza si lipsa perspectivelor i-au transformat pe romani intr-o natiune violenta, sustin sociologi, psihologi si politisti. "Baiatul acesta care a ucis un om in bataie doar pentru ca traversa strada prea incet este doar exponentul capitalismului salbatic in care traim si in care etalarea puterii financiare, a influentei si a virilitatii nu este sanctionata cum se cuvine nici de societate, nici de autoritati. (...) Oricum, am devenit o natiune violenta, de multe ori ne manifestam agresivitatea chiar si fara motiv, iar societatea are o problema, nu mai reactioneaza". Asa sustin, la unison, psihologi, sociologi si politisti, in opinia carora, incidente de genul celui petrecut in Vinerea Mare, in Banie, se vor repeta, scrie EvZ.


Actor roman, salvator adjunct al Americii


S-au facut valuri peste valuri pe tema intrarii pe lista scurta pentru rolul "Captain America" a actorului de origine romana Sebastian Stan. La presiunea opiniei publice, acesta a obtinut doar rolul de ajutor al supereroului, care va tine insa, pentru o vreme, soarta Americii in maini. Pentru ca lumea filmului american nu este nici pe departe atat de democratica pe cat ar trebui, tanarului i s-a refuzat rolul principal pe motiv ca o figura iconica a pop-culturii americane nu poate fi jucata de un strain, de parca SUA nu ar fi, de fapt, o tara intemeiata de emigranti. Pana la urma, lui Sebastian Stan i-a revenit rolul "adjunctului" supereroului, pe numele sau Bucky, iar la acest lucru nu a mai avut nimeni nimic de obiectat, scrie Romania libera.


Imagini incredibile: cum au gestionat politistii o bataie intre interlopi


La aproape un an de la o violenta confruntare dintre doua bande rivale din Caracal, protagonistii au reusit sa scape cu condamnari cu suspendare. Printre probele de la dosar se numara si imaginile video, inregistrate de radarul echipajului de politie rutiera sosit la locul unei aparent banale tamponari si difuzate de Pro TV. Scandalul a inceput dupa ce interlopul Gigi Vasiliev ar fi intrat cu masina in rivalul sau, Remus Radoi. Acesta din urma a scos arma, moment in care sustinatorii celor doi soferi au trecut la amenintari si acte de intimidare. Intre ei, imaginile surprind trei politisti si doi jandarmi, depasiti de situatie, care incearca sa evite o confruntare violenta, dar isi apara si propria piele, scrie Gandul.


Teapa de cinci milioane de euro la fabrica de pensionari


Maria Baleanu, 60 de ani, fosta asistenta medicala in Moreni, judetul Dambovita e acuzata ca a "fabricat" acte false pentru 3.000 de persoane. Vreme de 15 ani, oameni sanatosi si apti de munca au incasat in mod necuvenit pensii de invaliditate de la stat. Razvad, Bucsani, Niculesti, Baleni. Patru localitati din judetul Dambovita care au ceva in comun: aproape jumatate din numarul pensionarilor sunt pe caz de boala. Multi dintre ei cu acte false, scrie Adevarul.


Marie-Rose Mociornita: "Banii parvenitilor nu pot cumpara clasa si talentul"


Zambetul ei este o propozitie simpla. Marie Rose Mociornita te invata, fara cuvinte, lectia modestiei. A ramas om, in ciuda a tot ce a trait. Aceasta e mandria vietii ei. Daca l-ar intalni pe Dumnezeu, l-ar ruga sa o ierte ca a lipsit de la intalnirile cu El. Isi divinizeaza, in acelasi timp, parintii. Sunt confesiuni pe care nepoata marelui industrias, Dumitru Mociornita, le face intr-un interviu, acordat in exclusivitate pentru EvZ, in a treia zi de Paste.


"De la prima piatra aruncata a inceput Haosul"


Pe 7 aprilie 2009, Ion Noroc a scandat "Jos comunismul" in centrul Chisinaului. A doua zi, era inchis in subsolul unui comisariat. Politistul Iurie Petic a primit ordin sa tina piept protestatarilor. A ajuns la spital cu dintii sparti. Asa arata versiunile celor doua tabere care s-au infruntat primavara trecuta. "Declaram 6 aprilie zi de doliu national pentru Republica Moldova. Daca n-ai votat cu comunistii, ia o lumanare si iesi in strada, ora 18.00, la Stefan cel Mare. "Pentru Nicanor Sirbu, zis Niku, student in anul I la Facultatea de Istorie, mesajul care deplangea moartea democratiei a fost un prilej pentru a-si exprima nemultumirea fata de rezultatul alegerilor. Citeste mai multe in Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.