Ultima oră

Straini izgoniti din Vrancea

Raluca Manolache
8 apr 2010 637 vizualizări
Opt cetateni straini au fost descoperiti de cei de la Imigrari cu vizele expirate

In fiecare an, ziua de 7 aprilie este sarbatorita ca zi aniversara de catre Oficiul Roman pentru Imigrari. Cu aceasta ocazie, lucratorii Serviciului pentru Imigrari (S.P.I.) Vrancea a prezentat o situatie cu privire la actiunile desfasurate pentru combaterea migratiei ilegale si a muncii la negru a strainilor. Astfel, in primul trimestru din acest an au fost organizate in judet 25 de actiuni ce au avut drept scop depistarea cetatenilor straini cu sedere ilegala. Cu aceasta ocazie au fost gasiti opt straini din Republica Moldova, Ucraina, Albania si Filipine care au venit in vizita in Romania, dar au "uitat" sa mai si plece atunci cind le-au expirat vizele. Au fost emise astfel cinci decizii de returnare, o persoana a fost pusa in legalitate prin prelungirea dreptului de sedere, iar alte doua persoane au fost conduse cu escorta la frontiera. In cazul celor doi straini care au fost condusi la frontiera s-a mai luat masura interzicerii de a mai veni in Romania pe o perioada de 6 luni, respectiv 5 ani. Comisarul sef Dumitru Amititeloaie, seful Serviciului pentru Imigrari, spune ca in acest an au fost eliberate cinci autorizatii de munca pentru cetateni care provin din Republica Moldova si China si care vor lucra la firme din judetul nostru. In Vrancea sint la ora actuala 542 de cetateni straini care provin din state terte precum Moldova, Turcia, China etc., iar altii 140 provin din tarile Uniunii Europene. Acestia din urma sint din Italia, Germania sau Polonia. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.