Ultima oră

POLITICA:Gabriel Berca: 60-70% dintre primarii si viceprimarii liberali din Bacau ar putea demisiona din PNL si trece la PDL

Ziarul de Vrancea
7 apr 2010 400 vizualizări
60-70% dintre primarii si viceprimarii liberali din judetul Bacau ar putea demisiona din PNL si trece la PDL, a declarat, marti, pentru Mediafax, Gabriel Berca, senator de Bacau, ce si-a anuntat, marti dimineata, demisia din PNL. Berca a confirmat ca a inceput acum 10 zile discutiile cu Vasile Blaga si Gheorghe Flutur si sustine ca "s-a dorit" plecarea sa din PNL.


"Va spun sincer, vor fi destul de multi oameni care vor merge cu mine. Pe mine nu ma intereseaza sa mearga strucuturi foarte multe, adica primari si viceprimari. Aici ii dau dreptate deputatului Banu, aproximativ 60-70% dintre ei probabil ca vor face acest pas", a afirmat Gabriel Berca, rugat sa comenteze declaratiile deputatului Mihai Banu, si el proaspat demisionar din PNL, potrivit caruia 60% din "reteaua electorala" a PNL Bacau va parasi filiala liberala si va trece la PDL in urmatoarele saptamani.

"Discutiile au inceput in momentul in care am simtit ca nu mai pot face nimic in PNL de a mai ramane. Am stat pana in ultimul moment si am incercat sa gasesc o solutie. Locul meu era in PNL. Eu m-am indentificat foarte bine cu acest partid anii trecuti. Din pacate, acest lucru nu s-a mai intamplat si acum. Parerea mea sincera este ca s-a dorit plecarea mea din PNL si le-am oferit aceasta satisfactie", a adaugat Gabriel Berca.


Gabriel Berca a lasat sa se inteleaga ca una dintre nemultumirile sale in PNL a fost legata si de liderul organizatiei de Bacau a partidului, Romeo Stavarache: "Nu vreau sa arunc cu noroi in fostii mei colegi, dar marginalizarea mea... In momentul in care eu am inceput sa am vizibilitate nationala si sa ma exprim la nivel central din partea PNL, probabil ca exista teama unor sefi de organizatii judetene ca li se ia locul. Incet, incet lucrurile au degenerat si s-a incercat marginalizarea mea. Eu nu fac politica cu pumnul in gura, sa fie bine inteles. Ma voi exprima la fel de ferm si in cadrul PDL, cu aceeasi vehementa cum m-am exprimat, in sensul bun al cuvantului, in PNL. Contest lipsa de democratie din organizatie. Toate deciziile se luau in cercuri restranse, iar parlamentarii nu mai insemnau absolut nimic".

Intrebat daca presedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut sa se mai gandeasca si sa ramana in partid, Gabriel Berca a raspuns negativ: "Nu. A fost o discutie in care i-am urat «Paste fericit» si i-am spus ca, indiferent de carierea mea politica, il voi respecta ca om. I-am multumit, i-am urat «Sarbatori fericite». Asta a fost toata discutia. Lucrurile astea se cunosteau in general, nemultumirile. Nu acuz pe nimeni, asa a fost sa fie, asa ca fie".

Senatorul Gabriel Berca si deputatul Mihai Banu au demisionat, marti dimineata, din PNL si au anuntat ca urmeaza sa se inscrie in PDL.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.