Ultima oră

A murit in fata casei, dupa ce a fost injunghiat in inima

Nicoleta Cristea
7 apr 2010 1562 vizualizări
Dupa ce si-a injunghiat vecinul, un satean din Straoane s-a autodenuntat la politie

In a doua zi de Paste s-a produs a doua crima in judetul nostru, in decurs de trei zile de sarbatoare. Dupa crima din gelozie de la Slobozia Bradului, produsa in Simbata Mare, in care victima a fost o tinara de 22 de ani, anchetatorii vrinceni vor avea de elucidat si motivele care au stat la baza conflictului violent dintre Cantemir Dragan, de 79 de ani, si partea vatamata Tanasache Popa, de 61 de ani, vecinul acestuia. Incidentul s-a petrecut luni, in jurul orelor 18.00, chiar in fata portii lui Tanasache Popa. Se pare ca cei doi vecini au conflicte de citiva ani buni, in 2008 victima fiind chiar condamnata la 500 de lei amenda penala pentru ca l-a lovit si amenintat pe cel care acum este cercetat pentru omor. Cantemir Dragan a relatat anchetatorilor ca luni se intorcea de la cimp cu un sac de iarba, iar prin fata portii lui Popa, acesta l-a abordat si a inceput sa il loveasca din cauza vechiului conflict. Din acest motiv, spune invinuitul, a fost nevoit sa se apere, a scos un cutit si l-a injunghiat in torace. Victima a reusit sa mearga pina in apropierea casei sale, unde si-a pierdut puterile, a cazut si a murit din pricina pierderii masive de singe. Dupa incident, Cantemir Dragan a mers la Politia din Straoane pentru a se preda, insa pentru ca aici nu a gasit pe nimeni, a venit in Focsani cu o masina, unde s-a autodenuntat pentru omor. In urma primelor declaratii date de Cantemir Dragan, procurorii au emis pe numele sau o ordonanta de retinere, iar ieri a fost arestat preventiv la Tribunalul Vrancea, decizie care poate fi atacata cu recurs. Intre timp, Dragan va fi supus unor examinari medico-legale, pentru a se stabili daca are leziuni, iar varianta sa cu atacul se confirma. Invinuitul a mai relatat in timpul anchetei ca partea vatamata ii transmitea prin vecini ca il va bate pentru fiecare milion pe care il va primi amenda la procesul solutionat in urma cu doi ani. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 1 ora, 4 minute, 51 secunde
Interesant la acest caz este ca Cantemir e tatal unui plutonier paznic de la penitenciarul Mandresti. Se pare ca ucigasul s-a consultat cu fiul sau inainte de a merge la Politie. Oare cate sfori se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.