Ultima oră

JUSTITIE: Desant romano-american: 101 perchezitii impotriva unei grupari specializate in fraude informatice

Ziarul de Vrancea
6 apr 2010 469 vizualizări
Procurorii DIICOT au realizat marti 101 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in alte 12 judete, vizati fiind membrii a trei grupuri infractionale organizate, specializati in savarsirea de fraude informatice si inselaciuni pe site-urile de comert electronic, informeaza DIICOT.

Pe 8 martie, seful biroului FBI in Romania a declarat pentru HotNews.ro ca institutia sa lucreaza impreuna cu autoritatile romane la 100 de cazuri pe teritoriul Romaniei.


"E dificil sa oferim o suma exacta, insa conform estimarilor noastre, sumele de bani obtinuti din activitati ilegale care intra in Romania anual din SUA sunt de ordinul sutelor de milioane de dolari", afirma, in urma cu o luna, Seful Biroului FBI Bucuresti, Gary Dickson, intr-o discutie online cu cititorii HotNews.ro pe tema criminalitatii informatice.


La randul sau, directorul FBI, Robert S. Mueller, a anuntat, la inceputul acestui an, ca Politia Romana, ajutata de catre FBI, a arestat in ultimul an si jumatate peste 100 de cyber-infractori romani.


* Fraude informatice in Europa, SUA si Canada



Incepand cu anul 2006, cele trei grupari infractionale vizate de procurorii DIICOT ar fi actionat pe teritoriul mai multor tari "" Spania, Italia, Franta, Noua Zeelanda, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada si Elvetia - organizand licitatii frauduloase prin intermediul internetului, se arata in comunicatul DIICOT.


Numarul victimelor identificate pana acum este de peste 800, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro.


Perchezitiile au avut loc in Bucuresti (31) si in judetele Valcea "" 41, Teleorman - 12, Timis - 4, Arges, Prahova, Brasov, Constanta, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botosani, si Bacau - cate una. Simultan cu actiunea procurorilor D.I.I.C.O.T. au fost efectuate 10 perchezitii domiciliare si in capitala Cehiei, Praga, in conditiile in care o parte a retelei actiona si din acea zona.


70 de persoane au fost aduse pentru a fi audiate la Biroul Teritorial din Valcea al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


La actiune au participat 300 de politisti si 400 de jandarmi, iar procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat cu ofiterii FBI si Secret Service, din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti.


de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.