Ultima oră

Trusoul de 150 lei pentru nou nascut ramine in vigoare

Daniel Garleanu
6 apr 2010 5208 vizualizări
Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Vrancea a platit 247.000 de lei de la inceputul anului pentru trusoul si alocatia de nou-nascut

Senatul Romaniei a votat in unanimitate proiectul de lege care priveste acordarea unui sprijin financiar in cuantum de 150 de lei pentru achizitionarea de produse necesare nou-nascutului. Practic, senatorii au aprobat un proiect deja existent care a expirat la finele anului 2009 si care urmeaza sa treaca si prin Camera Deputatilor pentru aprobare. Cit priveste alocatia promisa de 350 de lei pentru fiecare nastere, aceasta se afla in "proceduri specifice de initiere a actelor normative", dupa cum sustine Ministerul Muncii. In privinta acestei indemnizatii unice de nastere, parintii vor fi practic "tepuiti" de stat cu 30 de lei. Ministerul este pe cale sa lanseze o alocatie de 350 de lei in locul celor doua indemnizatii care se primesc acum in cuantum de 380 de lei, alocatia de nou-nascut (230 lei) plus trusoul in valoare de 150 de lei. Deci, in cazul in care Ministrul va aplica o alocatie unica, parintii vor lua cu 30 de lei mai putin. Motivatia este legata de diminuarea birocratiei si a costurilor administrative, dar si ca in contextul economic actual nu se pot aloca sume suplimentare de la bugetul de stat. Initial, spijinul financiar a fost conceput in forma in care parintii sa primeasca hainute si alte produse necesare nou-nascutului in valoare 150 de lei. Ulterior s-a renuntat in favoarea banilor pentru ca autoritatile administratiei publice locale au dificultati in gasirea unui furnizor care sa asigure toate produsele ce vor compune trusoul pentru nou-nascut. De la inceputul anului, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Vrancea a platit 108 mii lei catre 702 beneficairi de trusou si 139 de mii lei catre 607 beneficiari de alocatie de nou-nascut, in total 247 mii de lei de la inceputul lui 2010. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.