Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Talibanii au atacat un consulat american din Pakistan

Ziarul de Vrancea
6 apr 2010 398 vizualizări
Executia libanezului condamnat la moarte pentru vrajitorie in Arabia Saudita a fost amanata; Razboi al declaratiilor intre Casa Alba si Hamid Karzai

Talibanii au atacat un consulat american din Pakistan


Consulatul american din orasul pakistanez Peshawar a fost luni tinta unui atac al militantilor talibani. Extremistii au detonat o masina-capcana si au deschis focul asupra cladirii oficiale la cateva ore dupa un atentat care a ucis 38 de persoane in nord-vestul Pakistanului. Trei militanti si alte cinci persoane si-au pierdut viata in urma violentelor de la consulat, insa nici unul dintre membrii misiunii diplomatice nu a fost ranit, scrie Reuters. Atacurile teroriste de luni au subliniat inca o data pericolul pe care talibanii il reprezinta pentru Pakistan, chiar si dupa ofensivele militare din ultimul an ale guvernului care le-au produs mari pagube militantilor extremisti. Un martor a declarat ca i-a vazut pe atacatori in doua vehicule, unii dintre ei fiind inarmati cu lansatoare de grenade. Acestia au deschis focul asupra personalului de securitate al consulatului, iar apoi au provocat o serie de explozii. Casa Alba a condamnat atacurile, in timp ce ambasada americana din Pakistan a afirmat ca ultimele actiuni violente provin din disperarea militantilor.


Executia libanezului condamnat la moarte pentru vrajitorie in Arabia Saudita a fost amanata


Ali Hussain Sibat, barbatul libanez condamnat la moarte pentru vrajitorie de catre un tribunal saudit este inca in viata, conform unei declaratii facute luni de catre avocata sa, May El Khansa. Aceasta a afirmat ca sentinta nu a fost pusa in aplicare vineri, la termenul hotarat de tribunal, relateaza CNN. Avocata a mai spus ca a primit aceasta asigurare de la ministrul libanez al justitiei, Ibrahim Najjar si din mai multe surse saudite. Najjar a declarat saptamana trecuta ca a facut mai multe apeluri catre guvernul saudit pentru revocarea executiei, iar sotia lui Sibat a cerut clementa pentru sotul sau in cadrul unui intreviu pentru CNN.


Interpolul isi intensifica eforturile de a o captura pe fiica lui Saddam Hussein


Interpolul si-a intensificat eforturile de o captura pe Raghad Hussein, fiica cea mai mare a fostului dictator Saddam Hussein, care este cautata de catre autoritatile irakiene pentru a raspunde unor acuzatii de terorism. O poza a acesteia a fost postata pe site-ul Interpolului, cu precizarea ca este cautata pentru crime impotriva umanitatii si pentru instigare la terorism, relateaza CNN. Autoritatile irakiene au emis in 2006 un mandat de arestare pe numele lui Raghad Hussein, acuzand-o ca a finantat o retea terorista care a intreprins mai multe atacuri impotriva fortelor coalitiei. Insa marele obstacol din calea capturarii fiicei lui Saddam Hussein este faptul ca aceasta traieste acum in Iordania, unde se bucura de protectia familiei regale a acelei tari.


Razboi al declaratiilor intre Casa Alba si Hamid Karzai


Robert Gibbs, purtator de cuvant al Casei Albe, a afirmat ca administratia americana este "frustrata" de remarcile presedintelui afgan Hamid Karzai, care le-a promis conducatorilor de trib ca nu va permite desfasurarea unei ofensive NATO in provincia Kandahar fara acordul acestora, scrie CNN. Conflictul declaratiilor dintre cele doua parti continua dupa ce liderul afgan a spus saptamana trecuta ca puterile vestice au incercat sa fraudeze alegerile prezidentiale din tara sa, identificand Statele Unite ca principal responsabil, dupa cum relateaza Reuters.


Botoxul iti distruge emotiile


Rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Wisconsin-Madison, Statele Unite, prezentat recent la reuniunea anuala a "Society for Personality and Social Psychology", arata ca utilizarea toxinei botulinice poate influenta modul de procesare a anumitor emotii. In mod deosebit, s-a dovedit ca persoanele supuse unor tratamente cu botox pentru atenuarea ridurilor in partea superioara a fetei intampina dificultati nu numai in a-si manifesta o stare de insatisfactie, ci au nevoie de mai mult timp pentru a intelege valenta emotionala a expresiilor verbale corespunzatoare unor emotii negative, precum ostilitatea, frica, furia. Nu s-a inregistrat insa nicio modificare a capacitatii subiectilor implicati in studiu de a recunoaste imediat emotiile pozitive, speranta, dorinta, bucurie, fericire. Integral pe Descopera.ro.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.