Ultima oră

3 ani de inchisoare pentru frauda cu biletele de avion

Nicoleta Cristea
3 apr 2010 1547 vizualizări
Odata cu sentinta, inculpatul Bush a ramas fara trei laptopuri si trei telefoane mobile

Focsaneanul George Paraschiv, judecat pentru mai multe infractiuni legate de comertul electronic, a fost condamnat de Judecatoria Focsani la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Tinarul de 22 de ani a fost trimis in judecata in vara acestui an, procurorii DIICOT Vrancea retinind in sarcina sa ca, intre lunile februarie "" iunie anul trecut, ar fi cumparat bilete de avion prin internet, folosind ilegal datele de identificare ale unor persoane de pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. Biletele achizitionate erau vindute ulterior altor persoane, la un pret diferit fata de cele originale. In urma judecatii, George Paraschiv, cunoscut de prietenii sai ca "Bush", a fost condamnat la un an de inchisoare pentru import, punere la dispozitie si detinere fara drept a unor coduri de acces si alte date informatice, 3 ani pentru introducerea de date informatice in scopul obtinerii unui beneficiu material si inca un an pentru efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos. Cele trei pedepse au fost contopite, pedeapsa finala fiind de 3 ani. Potrivit aceleiasi decizii, "Bush" va trebui sa ia periodic legatura cu un consilier de supraveghere, sa comunice orice schimbare de domiciliu sau deplasare, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca, dar si sa aduca la cunostinta organelor legii informatii prin care ii pot fi controlate mijloacele lui de existenta. "Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 3.000 euro si a urmatoarelor bunuri: calculator portabil tip laptop marca MSI, calculator portabil tip laptop ASUS, calculator portabil tip laptop marca TOSHIBA, telefon mobil marca QTEC si acumulator, telefon mobil marca Nokia cu acumulator, telefon mobil marca H.P. cu acumulator HP si STICK U.S.B. Dispune ridicarea masurii sechestrului asigurator instituit si restituirea celorlalte bunuri catre inculpat", se arata in sentinta Judecatoriei Focsani, care poate fi atacata cu apel. George Paraschiv a fost obligat si sa plateasca cheltuieli de judecata in suma de 2.500 lei. Prejudiciul pus in sarcina de procurori a fost de aproximativ 3.000 de euro, suma care a rezultat din declaratiile inculpatului. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 17 ore, 40 minute, 13 secunde
Corect , Adevarat. Felicitari pentru un articol bun ;). Simt nevoie sa felicit munca ta cand vad ca nu e nimic ascuns in spatele cuvintelor.
, acum 739389 zile, 17 ore, 40 minute, 13 secunde
Telefonul ala nokia, sigur e ceva suspect la el :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.