Ultima oră

Ziua NATO, lipsita de fast

Dan Chiriac
3 apr 2010 625 vizualizări
Manifestarea organizata pe Bulevardul Bucuresti a bulversat traficul

Militarii din Garnizoana Focsani au celebrat ieri Ziua NATO printr-o ceremonie militara de inaltare a drapelelor Romaniei si NATO. Dupa clasicul tipar, actiunea dedicata aniversarii a 61 ani de la infiintarea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si a sase ani de la aderarea Romaniei la NATO s-a desfasurat pe platoul din fata bisericii militare din incinta Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" in prezenta cadrelor militare si a oficialitatilor locale.

Mai bine de jumatate de ora Bulevardul Bucuresti a fost astfel inchis pentru soferii plecati la cumparaturi in Vinerea Mare. "Mentinerea mijloacelor militare adecvate si vointa afirmata de a actiona colectiv pentru apararea comuna ramin esentiale pentru realizarea obiectivelor Aliantei in domeniul securitatii. Ca urmare a aderarii Romaniei la NATO a urmat o perioada de pregatiri intensive pentru transformarea Armatei Romaniei intr-o institutie profesionista, acest proces avind ca scop modernizarea structurii fortelor armate prin reducerea personalului si achizitionarea de tehnologie noua si imbunatatita, capabila si compatibila cu standardele NATO. Armata Romaniei a demonstrat in acesti ani ca este capabila sa-si asume obligatii si responsabilitati", a declarat generalul de brigada dr. Florinel Damian, comandantul Garnizoanei Focsani. Cu aceasta ocazie, militarii au intonat Imnul National al Romaniei si Imnul NATO, concomitent cu arborarea Drapelului Romaniei si Drapelului Aliantei. De asemenea, ieri, la Cercul Militar a avut loc un simpozion dedicat aniversarii Aliantei Nord-Atlantice, la care insa autoritatile locale au lipsit. (Raluca MANOLACHE)


Trafic paralizat o ora


Sute de soferi s-au aratat nemultumiti de decizia autoritatilor locale de a inchide bulevardul Bucuresti, in Vinerea Mare. Ieri s-a sarbatorit ziua NATO, dar nimeni nu prea a inteles de ce a fost nevoie ca manifestarile sa aiba loc in strada. Din acest motiv, traficul in zona de sud a orasului a fost practic paralizat timp de o ora. Toate masinile care doreau sa ajunga in cartierul Sud, spre Bucuresti, au fost nevoite sa ocoleasca pe soseaua de centura a orasului. Astfel, traficul pe centura s-a aglomerat foarte mult, iar cozile la semafor au fost impresionante. "Nu intelegem de ce trebuiau sa faca manifestarea asta in mijlocul bulevardului. Daca venea ministrul sau se intorceau militarii dintr-o misiune externa mai intelegeam, dar asa ce sens avea ca in Vinerea Mare, cind oricum traficul este foarte aglomerat, sa inchida bulevardul", comentau soferii. Doar ambulantele au putut trece de politistii de la circulatie, postati in intersectii. Politistii rutieri spun insa ca au actionat in baza unei cereri facute de Garnizoana Focsani. "Au facut cerere la IPJ Vrancea pentru a bloca bulevardul si au avut acceptul conducerii precum si cel al Primariei Focsani", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere. Trebuie mentionat ca in incinta unitatilor speciale exista spatiu adecvat pentru astfel de manifestari, dar si de aceasta data s-a preferat, intr-un mod total neinspirat, ca actiunile sa aiba loc in mijlocul bulevardului. (D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.