Ultima oră

Notarii si-au pus arhivele la pastrare

Daniel Garleanu
2 apr 2010 4450 vizualizări
Depozitul din strada Vasile Pirvan este ocupat in proportie de 33% u pentru eliberarea unui document se percepe o taxa ce poate ajunge pina la 60 de lei

Notarii publici din Vrancea au de ieri un loc special unde pot preda spre depozitare arhiva notariala din cabinet. In calitate de creatori de arhiva, notarii si-au dat mina pentru a crea un spatiu de depozitare in siguranta a actelor pe care le intocmesc potrivit legii. Daca pina acum teancurile de hirtii zaceau poate chiar si in grupurile sanitare, dupa cum a sustinut ieri Petre Obodariu, directorul Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Vrancea, iata ca in depozitul din strada Vasile Pirvan din Focsani, documentele sint pastrate in conditii bune. Acest nou spatiu este o extindere a Camerei Notarilor Publici Galati care cuprinde trei judete, Vrancea, Braila si Galati. "S-a preluat arhiva de la Judecatoria Focsani si de la Judecatoria Panciu. Aici sint acte din 1953, de cind s-au format notariatele publice, si pina in 1995" , a spus la inaugurare notarul pancean Ciprian Nica, membru in Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici Galati si deputat in Colegiul Adjud. Noul depozit are 260 de metri liniari de arhiva, iar cine are nevoie de eliberarea unui document trebuie sa platesca o taxa care oscileaza intre 30 si 60 de lei la eliberare, in functie de volumul de munca necesar reperarii documentului solicitat. Depozitul este ocupat in proportie de 33% si este agreat de Arhivele Nationale. "Fiecare creator de documente are obligatia sa faca asa ceva. Este si o necesitate pentru ca pe raza judetului functioneaza citeva zeci de birouri notariale. Aceste birouri vor fi obligate ca la un moment dat sa predea arhiva pe care o detin. Mie mi se pare mic acest depozit pentru necesitatile care vor veni in perioada urmatoare. Statul, in momentul de fata, nu poate sustine o asemenea investitie si atunci aceste depozite sint binevenite", a declarat directorul Petre Obodariu. Dupa receptia sediului, notarii au oferit daruri pascale in azilul de batrini si la un centru pentru copii cu dizabilitati din Focsani. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.