Ultima oră

INTERNATIONAL:Gripa aviara reapare in Bulgaria

Ziarul de Vrancea
1 apr 2010 451 vizualizări
Un caz de gripa aviara H5N1 a fost detectat in Bulgaria, a anuntat joi Serviciul National Veterinar dupa examinarea cadavrului unei pasari salbatice decoperita luni moarta in nord-estul tarii.


Autoritătile veterinare supraveghează regiunea survolată de păsările migratoare de la data de 16 martie, după identificarea unui focar de infectie la o crescătorie romanească de langă granita cu Ucraina. Ultimul caz de gripă aviară a fost inregistrat in Bulgaria la inceputul lui 2006. Din precautie, autoritătile bulgare au interzis transportul păsărilor si comercializarea cărnii de pasăre si a ouălor pe o arie de 10 km in jurul locului unde a fost descoperit soimul infectat. în restul tarii, crescătoriile trebuie să-si tină păsările in spatii inchise si să protejeze furajele de orice contaminare, a mai precizat Serviciul Veterinar.


Agerpres Jurnal


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.