Ultima oră

ADN-ul lui Valentin Stefan, potrivire perfecta cu urmele de pe cutit

Nicoleta Cristea
2 apr 2010 1153 vizualizări
Cine i-a pus crima in spate, de crima va avea parte , ameninta mama panceanului arestat in cazul omorului din cabinetul de radiologie

Probele adunate in dosarul omorului asistentei medicale din Focsani il indica tot mai clar pe panceanul Valentin Stefan ca autor. Anchetatorii au primit rezultatele testelor de laborator, iar urmele gasite pe minerul cutitului cu care a fost ucisa Silvia Chirila s-au potrivit perfect cu ADN-ul panceanului de 22 de ani. Chiar daca suspectul a purtat manusi, o parte din amprente s-au transferat de pe acestea pe minerul cutitul si astfel s-au putut preleva probe. Si urmele de singe de pe lama cutitului s-au dovedit a fi ale victimei, astfel incit anchetatorii spun ca nu ar mai exista nici un dubiu ca aceasta este arma crimei si ca a fost folosita de Valentin Stefan. Cutitul a fost gasit la scurt timp dupa crima intr-o parcare din apropierea cabinetului medical in care lucra asistanta Silvia Chirila. In perioada urmatoare, panceanul, aflat in stare de arest preventiv de marti, va fi expertizat pentru a se stabili daca a avut discernamint in momentul comiterii faptei. Mama tinarului sustine in continuare ca fiul sau este nevinovat, si ca acesta a recunoscut fapta doar pentru ca a fost fortat la ancheta. "Baiatul meu a plecat de acasa la prietena lui, eu i-am dat bani. Eu le-am spus la perchezitie ca el este la Tirgoviste, nu aveam nimic de ascuns. Cine i-a pus crima in spate, de crima va avea parte! Eu platesc pomelnice la biserica si sint in post, ca sint un om cu frica de Dumnezeu. Vreau sa nu-mi mai bata baiatul, sa-l lase in pace, el e pe primul loc", spune mama panceanului. Ioana Stefan s-a plins ca fiul sau ar fi fost agresat in timpul anchetei si sustine ca acest lucru a fost marturisit de Valentin chiar prietenei lui, ieri, intr-o convorbire telefonica. "Nu avea cum sa fie agresat, au fost foarte multi oameni de fata la audieri. Cum putea sa fie batut de fata cu martorii asistenti, politisti, si chiar cu avocatul sau? Si-a recunoscut fapta, ba chiar ne-a indicat direct locul in care a aruncat cutitul. In plus, la instanta cine putea sa-l oblige sa declare? Chiar in fata judecatorului a revenit cu elemente noi, pe care nu le precizase in ancheta", ne-a declarat Paul Mihaila, procurorul de caz. Surse judiciare spun ca tinarul chiar ar fi glumit cu politistii care-l supravegheau in sala de judecata, pina la venirea pronuntarii, si nu parea foarte afectat de cele intimplate. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.