Ultima oră

AFACERI:Business report: Romanii vor fi in 2030 printre cele mai tinere popoare din Europa

Ziarul de Vrancea
1 apr 2010 640 vizualizări
Prelungirea licentelor Orange si Vodafone, intre 2 si 150 mil. dolari;BMW M6 ar putea fi inlocuit de un nou supercar, bazat pe conceptul Vision Efficient Dynamics

Romanii vor fi in 2030 printre cele mai tinere popoare din Europa


Pana in 2030, Romania va pierde 1,5 milioane de locuitori. Cauza e simpla: numarul copiilor veniti pe lume va fi tot mai mic. Cele mai afectate de diferenta dintre nasteri si decese vor fi regiunile din sud, unde se va inregistra un spor natural negativ de 935.000. In Oltenia, de exemplu, vor locui peste douazeci de ani cu 10% mai putine persoane decat astazi. In Transilvania, Banat si Crisana-Maramures sporul natural va fi de minus 465.000, in timp ce in Moldova va fi doar de minus 100.000 de persoane, scrie capital.ro.


Prelungirea licentelor Orange si Vodafone, intre 2 si 150 mil. dolari


Licentele de telefonie mobila GSM ale Orange si Vodafone, pe care cele doua companii le-au castigat in anul 1996, platind fiecare cate 75 mil. dolari, vor expira in decembrie 2011, iar statul si operatorii trebuie sa ajunga la un acord in ceea ce priveste termenii reinnoirii. Desi nevoia de finantare a statului va creste, doar ratele la imprumutul luat de la Fondul Monetar International urmand sa ajunga la 12 mld. euro in intervalul 2012-2014, Guvernul trebuie sa ia in calcul faptul ca Dialog (Orange) si Mobifon (Connex) nu vor mai plati o suma similara dupa expirarea licentei, avertizeaza operatorii, scrie Ziarul Financiar.


Afaceri cu bani de la UE pentru cei defavorizați social


Un proiect care vizeaza crearea de "incubatoare de intreprinderi sociale in regiunea București- Ilfov", finanțat de Uniunea Europeana, este derulat acum de Blocul Național Sindical (BNS). Persoane care fac parte din categorii sociale vulnerabile - aparținand grupurilor minoritare, din familii numeroase sau monoparentale, dependente de droguri, victime ale violenței in familie, șomeri pe termen lung etc. - au posibilitatea de a fi consiliate și instruite in vederea demararii propriei afaceri și chiar sa le fie finanțat acest plan, in medie cu 10-12 mii de euro, scrie evz.ro.


BMW M6 ar putea fi inlocuit de un nou supercar, bazat pe conceptul Vision Efficient Dynamics


BMW ar putea inlocui modelul M6 cu unul nou, care sa concureze cu Audi R8, potrivit unui raport al publicatiei Autocar.co.uk. Noul vehicul ar urma sa aiba sub capota un propulsor V8 si un aspect similar cu cel al conceptului Vision Efficient Dynamics. Prototipul respectiv a fost inzestrat cu un sistem de propulsie hibrid, diesel-electric, care dezvolta o putere maxima de 356 CP si un cuplu de 800 Nm, scrie StiriAuto.ro.


ARB: Lichiditatea buna a bancilor nu este suficienta pentru relansarea creditarii


Cererea de credite este inca redusa din cauza perceptiei privind evolutia economiei si a ratei somajului, este de parere Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). Astfel, domnia sa spune ca nu trebuie sa ne mai asteptam, pe termen mediu, la cresteri spectaculoase ale ritmului de creditare. In plus, bancile au devenit mult mai prudente in acordarea de imprumuturi, pe fondul ratei mari a insolventelor. In cadrul unui interviu, presedintele ARB ne-a prezentat opiniile sale legate de evolutia sistemului bancar, in acest an, scrie Bursa.


Vrei masina second hand? Mergi mai bine in targ, decat la firmele de leasing


Firmele de leasing incearca sa vanda cele peste 15.000 de autoturisme recuperate de la clientii rau-platnici. Insa, ofertele acestora sunt, in general, peste pretul pietei second-hand, cel putin pentru modelele de masini mai ieftine cautate de romani. Money.ro a realizat o comparatie intre autovehiculele recuperate vandute de firmele de leasing si corespondentul acestora in piata de automobile rulate. Au fost luate in considerare unele dintre marcile straine cele mai apreciate de catre romani, un alt criteriu fiind ca acestea sa fie vandute cu mai putin de 10.000 de euro.


Salariul mediu intr-o institutie de stat de cercetare in IT: peste 3.300 de lei


Diferit de proaspatul Centru National de Supercomputing, infiintat de stat la inceputul acestei luni, Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica (ICI) este un centru care apartine de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si care anul acesta are bugetat un profit net de 1,1 milioane lei. Conform cifrelor publicate in Monitorul Oficial, salariul mediu net al unui angajat al Institutului este de 3.344 de lei, scrie capital.ro.


Rolls-Royce Ghost este Best of the Best in materie de design


Noul Rolls-Royce Ghost, una dintre cele mai spectaculoase noutati auto din ultimele luni, a fost recompensat cu prestigiosul premiu Red Dot: Best of the Best. Acordate anual, de un juriu international, premiile Red Dot sunt printre cele mai apreciate distinctii pentru design, la nivel mondial, scrie 24auto.ro.


Cinci executivi din OMV au incasat 10 mil. ă"š¬ anul trecut


Executivii care conduc grupul petrolier OMV, actionarul celei mai mari companii din Romania - Petrom, au incasat anul trecut peste 10 milioane de euro sub forma salariilor, a bonusurilor si a beneficiilor, potrivit raportului financiar al companiei. Jumatate din aceasta suma (5 mil. euro) a fost reprezentata de bonusurile variabile aferente rezultatelor financiare din 2008 ale OMV, cand grupul a raportat un profit de 2,34 mld. euro, in crestere cu 7% comparativ cu anul precedent, scrie Ziarul Financiar.


de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.