Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei: Americanii lui Geoana rezolvati de Voicu; Viata, opera si banii generalului **** Oprea;

Ziarul de Vrancea
31 mar 2010 418 vizualizări
Salarii de peste 3.000 de lei la primaria unei comune; Cum au disparut focile din Romania

Basarabia: un milion de victime ale comunismului


Executii in masa, deportari si expulzari. Acestea au fost atrocitatile regimului sovietic in Republica Moldova. De la infiintarea in 1924 a Republicii Autonome Socialiste Sovietice Moldova (RASSM) la stanga Nistrului, pana la proclamarea independentei Republicii Moldova in 1991, comunismul a facut pe acest teritoriu circa un milion de victime, scrie EvZ.


Cum a confiscat FSN Revolutia


Pentru revolutionarii de la Baricada, printre care doctorul Florin Filipoiu, democratia a tinut cateva ore. La 23 decembrie 1989, libertatea de exprimare era deja suprimata. Florin Filipoiu este cel care in dupa-amiaza de 22 decembrie 1989 a citit la TVR cerintele tinerilor care cu o zi inainte formasera Baricada de la "Inter".La 23 decembrie, Frontul Salvarii Nationale acapara total Televiziunea Romana. Florin Filipoiu si alti "nebuni" de la Baricada aveau sa fie opriti la intrarea in studiourile TVR. Mai mult, dupa Revolutie, "clanul Iliescu" s-a asigurat ca nicio persoana cu priza la public nu va mai aparea o vreme la Televiziunea Romana, scrie Adevarul.


"Americanii lui Geoana" rezolvati de Voicu


"Americanii lui Geoana", carora Catalin Voicu le-ar fi inchis dosarele penale, ar fi persoanele implicate in proiectul agricol "RomAg 98". Printre cei implicati s-ar fi aflat si cumnatul lui Mircea Geoana, care ar fi avizat acordarea unei garantii guvernamentale de 80 milioane de dolari pentru proiect. Intr-o convorbire cu senatorul PSD Alexandru Mazare, Catalin Voicu a afirmat: ":Baga-mi-as p... in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. (...) Multi! Dom\'ne, i-am rezolvat pe toti, dom\'ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani". Citeste mai multe in Romania libera.


Viata, opera si banii generalului **** Oprea


Il cauta disperat cineva din Suedia. Suntem in anul 2010. Cineva, pe nume Julian Rosengren, cetatean romano-suedez, care si-a impletit destinul cu actualul ministru al Apararii. In sensul ca Rosengren a facut banii, cineva a avut grija ca Rosengren sa fie bagat la puscarie, iar altcineva a avut grija sa stearga urmele si sa puna mana pe bunurile lui Rosengren. Sa le transforme in bani, adica. In sensul in care vorbim despre acel prim milion al milionarilor in devize, care nu se pune la socoteala. Pe acest altcineva il cheama Gabriel Oprea, scrie Academia Catavencu.


Salarii de peste 3.000 de lei la primaria unei comune


Secretara Primariei Arpasu de Jos, judetul Sibiu, a primit peste 6.000 de lei intr-o singura luna - aprilie, anul trecut. Edilul localitatii afirma ca veniturile ar fi putut fi si mai mari. Angajatii Primariei Arpasu de Jos, o comuna cu 3.000 de locuitori din judetul Sibiu, castiga, in medie, peste 3.000 de lei pe luna. In unele cazuri, veniturile nete au ajuns si la aproape 6.300 de lei intr-o luna, scrie EvZ.


Scolile de soferi, obligate de autoritati sa cumpere un soft produs de o firma apartinand anturajului lui Berceanu


Colegii de partid si de stat ai lui Radu Berceanu au organizat un monopol in beneficiul unei firme de casa: Bizarre Soft SRL. Seful Autoritatii Rutiere, Iancu Craciunoiu (PDL Dolj), a obligat scolile de soferi sa cumpere un soft de la o firma craioveana ce apartine anturajului politic si de afaceri al lui Radu Berceanu. O firma de apartament din Craiova, Bizarre Soft SRL, a beneficiat din plin de pe urma unui ordin semnat de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (57 de ani), prin care scolile de soferi au fost obligate sa achizitioneze doua softuri didactice "destinate pentru pregatirea teoretica in legislatie rutiera", scrie Adevarul.


Cum au disparut focile din Romania


Una dintre cele mai spectaculoase specii de animale care au trait pe teritoriul Romaniei este "foca sihastru". Ultimul exemplar ar f fost capturat si omorat de pescari in 1963, pe Bratul Sfantu Gheorghe. Romania libera incepe astazi un serial despre speciile disparute sau pe cale de disparitie din tara noastra.


Elena Udrea si primul ei interviu mut cu Istodor


M-am decis sa fac un interviu numai de vazut. Lumea nu mai citeste. Elena Udrea nu prea vorbeste, nu prea are ce spune nou. Timp de doua ore am hartuit-o pe Elena Udrea, ministrul Turismului. I-am rapit doua ore numai pentru mine, dar inconjurati de public. Prilejul a aparut de la sine: Tirgul de Turism al Romaniei, inceput joi. Si stiti ce s-a intimplat? Nu numai ca aceasta relatie nefireasca a fost vazuta (un badiguard sau un ins din suita ministrei m-a mustruluit sa ma abtin, sa n-o mai persecut), dar am si primit pliante de protocol din partea unei firme de turism, in numele unei posibile intilniri, chiar daca ministra a zimbit tuturor. Eram mare. Apogeul insa a fost cind un bulgar, cred, m-a urmarit tot tirgul si m-a rugat sa-i fac o poza cu blonda. Se tot punea in cadre, doar-doar va fi pozat clandestin. L-am ratat de citeva ori. Vezi interviul in Academia Catavencu.


Omul lui Clamparu speria Vestul cu "pisicuta"


Unul dintre "locotenentii" celui mai temut infractor roman, Ion Clamparu (urmarit international de aproape sapte ani) si alte 35 de persoane au fost "saltate" ieri de politisti, fiind acuzate de o serie de infractiuni informatice si falsificare de carduri bancare. Prejudiciul estimat pana acum de anchetatori se ridica la aproximativ 600.000 de euro, iar numarul victimelor - la cateva zeci, scrie EvZ.


Unde sint dosarele Securitații?


Acasa la senatorul Adrian Paunescu. Zvonul ca Rodica Culcer este in carți pentru șefia TVR a scos la iveala și alte noutați. Rodica Culcer este nu numai in carți, ci și in niște dosare de la Securitate. De pe vremea cind era secretara consilierului politic al Ambasadei SUA. Unii spun ca madam Culcer era oleaca de ofițer SIE, ca nu se putea altfel la o asemenea poziție in casa dușmanului imperialist. CNSAS nu s-ar putea pronunța in aceasta privința; de la anumit nivel, funcțiile și gradele nu se pun pe taraba publica, oricum ar fi, scrie revista Kamikaze.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.