Ultima oră

INTERNATIONAL: Martor ocular la atentatele din Moscova: Am vazut cel putin 15 oameni murind pe loc

Ziarul de Vrancea
30 mar 2010 434 vizualizări
Martori oculari povestesc infernul prin care au trecut in momentul in care s-au produs atentatele teroriste din metroul moscovit, soldate cu 38 de morti si 64 de raniti.

* "Coborasem din tren si eram pe scara rulanta spre trecerea pe o alta linie de metrou. Am auzit mai intai un fel de lovitura, apoi o bubuitura. O usa din apropiere a fost, pur si simplu, smulsa din lacasul ei. Un nor de praf s-a ridicat spre noi. Oamenii au inceput sa fuga pe scara rulanta, cazand unii peste altii. Am luat-o si eu la goana".

* "Cand s-a produs explozia, eram in vagonul alaturat. Am vazut cel putin 15 oameni murind pe loc" "" pasager al trenului aruncat in aer la statia Liubianka.

* "Nu intelegeam ce s-a intamplat. Am crezut ca tavanul vagonului s-a prabusit. Toti tipau. Numai cand am iesit in strada am aflat de explozie".

* "Totul a inceput cand m-am suit la statia Biblioteca Lenin. Ni s-a spus ca trenul va avea intarziere, dar nimeni nu a vorbit de evacuare. Nimeni nu ne-a spus ca trenurile nu mai circulau. Ni s-a spus numai: asteptati, folositi transportul de suprafata. Inainte de a intra in statia Park kultury, am stat in tunel circa 10 minute. La trei minute dupa ce trenul s-a oprit "¦. Eram intr-un vagon din mijlocul garniturii, iar explozia s-a produs undeva in fata, in primul sau in al doilea vagon. Am simtit vibratiile deflagratiei. Era foarte mult fum, aerul devenea irespirabil. Iar oamenii tipau infiorator"¦".

* "A fost groaznic. Un cosmar. Ce sa zic, a inceput bine saptamana patimilor"¦"

* "Am vazut oameni in stare de soc, am vazut oameni care nu doreau decat sa scape mai repede din acel cosmar, am vazut oameni care au dat o mana de ajutor, altii care au sarit peste cadavre. Imi amintesc de o tanara care, oprita in mijlocul peronului, ii oprea pe toti intrebandu-i ce s-a intamplat. Avea o privire pierduta si hainele rupte. In ceea ce ma priveste, prima dorinta a fost sa sun pe cineva, sa povestesc ce s-a intamplat, sa spun ca sunt bine, ca nu am patit nimic"

* "Am vazut explozia cat se poate de clar. Eram la 20 de metri de vagon cand s-a produs, undeva in dreptul geamurilor. Imediat s-au auzit tipetele oamenilor, strigatele de disperare si de ajutor din partea celor cazuti pe podea".


de Olga Popescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.