Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei: Senator PD-L: Voicu a recunoscut ca o parte din interceptari este adevarata; Marea bula imobili

Ziarul de Vrancea
30 mar 2010 354 vizualizări
Harta salariilor din Romania, pe judete; Manualele scolare plictisesc elevii si-i fac sa urasca scoala

Senator PD-L: "Voicu a recunoscut ca o parte din interceptari este adevarata"


Catalin Voicu a confirmat ca o parte dintre stenogramele difuzate de presa sunt reale, sustine senatorul PD-L, Mircea Andrei. "Eu l-am intrebat in ce procent considera aceste interceptari adevarate si a recunoscut ca o parte este adevarata", a declarat senatorul, la emisiunea "Nasul" de la B1 TV. Intrebat daca este posibil ca in Romania sa existe cineva precum Voicu, care le poate face pe toate, senatorul PSD Toni Grebla, a declarat: "Multe sunt luate din discutii pe care le-a auzit, din scenarii pe care le-a construit si unele sunt facute de el insusi, dar nu tot ce scrie acolo e real. Ce nu se sprijina pe alte probe este numai o lauda. Declaratiile lui Voicu sunt intre iresponsabilitate si raspundere penala". Integral in Adevarul.


Marea bula imobiliara din micul centru istoric


Ametiti de succesul pe care il au cafenelele, proprietarii din vecinatate viseaza sa se imbogateasca rapid, cerand chirii de 4-5 ori peste pretul pietei. Cafenelele din centrul istoric aduc profituri anuale estimate la 10 milioane de euro. Oricine merge seara in centrul vechi al Bucurestiului, mai ales la sfarsit de saptamana, vede ca toate cafenelele sunt pline. Trebuie sa fii norocos sau sa faci rezervare din timp pentru a gasi o masa. Intr-un oras lovit de criza, o astfel de imagine ii atrage pe cei care vor sa faca o investitie, in cautarea unui profit rapid si sigur. Intrebarea este cat ar costa sa inchiriezi un spatiu intr-una din cladirile din zona Lipscani. Reporterii Romaniei libere au discutat cu detinatorii de magazine din centrul istoric, sub pretextul inchirierii unui spatiu comercial pentru a-l transforma in cafenea. Integral in Romania Libera.


Un tanar cu trei facultati a infiintat muzeul manelelor


Licentiat in studii culturale europene si sociologie in strainatate, Petre Birlea si-a transpus pe Internet pasiunea pentru muzica de mahala. El cauta lautari prin sate uitate de lume si scoate la lumina melodii care "sa-ti mearga la casa sufletului". Daca iti suna in cap o melodie cu versuri ca "Pentru mine tu esti cerul/soarele stralucitor/tu esti roua diminetii/fara tine simt ca mor" si nu mai stii cine-o canta, sunt sanse bune sa o gasesti pe site-ul manelevechi.info. Acolo te intampina poza unui mustacios la cravata si camasa suflecata, simbol al artistului de taraba, imortalizat pe benzi jerpelite de magnetofon si importat pe Internet intr-un loc cu o denumire bizara: Muzeul de manele. Fara fandoseli, site-ul arhiveaza "pionierii" manelelor: Accent, Albatros si Naste din Berceni, Azur, Generic, Real B. Un vizitator comenteaza in cartea de oaspeti: "E o adevarata lucrare de patrimoniu! Asa ne distram noi ca studenti in anii \'80-\'90". Cititi mai mult in Romania Libera.


Harta salariilor din Romania, pe judete


Cine a luat mai multi bani si unde se mai angajeaza. Angajatii din 15 judete, inclusiv Bucuresti, au avut parte de cresteri salariale de pana la 111 lei in ultima luna a anului trecut, fata de decembrie 2008. Angajatul roman din statisticile oficiale s-a bucurat de bani mai multi in plina recesiune. La sfarsitul anului trecut, angajatii din 15 judete, inclusiv Bucuresti, au avut parte de cresteri salariale de pana la 111 lei, in timp ce, in restul tarii, veniturile salariatilor la stat si la privat au scazut cu sume cuprinse intre 1 leu si 181 de lei. De departe, cei mai norocosi au fost hunedorenii, potrivit datelor Institutului National de Statistica, care, in decembrie 2009, au primit in medie cu 111 lei mai mult la leafa fata de aceeasi luna a anului 2008. Integral in Gandul.


Biserica in alerta: 500 de preoti divortati, vaduvi sau despartiti din 16.000


Pentru ca numarul divorturilor din randul preotimii a crescut, Sfantul Sinod va analiza in aceasta vara posibilitatea de a inlatura clericii aflati in aceasta situatie din functiile de conducere in administratia bisericeasca. Sfantul Sinod va analiza la sedinta din aceasta vara situatia clericilor divortati, vaduvi sau despartiti si recasatoriti care ocupa functii de conducere in administratia bisericeasca la nivel de protopopiat, eparhie si patriarhie, intrucat acestia nu mai pot ramane in aceste functii. Sfantul Sinod a hotarat in luna februarie ca toti clericii divortati, vaduvi sau despartiti si recasatoriti, precum si cei vaduvi si recasatoriti nu mai pot ocupa posturi de conducere in administratia bisericeasca la nivel de protopopiat, eparhie si patriarhie. Integral in Gandul.


Reteaua "Voicu" - filierele Dolj si Mehedinti


Tandemul Catalin Voicu - generalul Dumitru Iliescu are legaturi apropiate cu justitia patata din Craiova, care l-a eliberat pe interlopul Serghei Gorbunov. Conexiunile pe care senatorul Catalin Voicu si mentorul sau, fostul general SPP Dumitru Iliescu, le-au avut in interiorul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au avut un rol important in albirea magistratilor de la Dolj, dupa scandalul iscat de cazul "Grobunov". In premiera pentru justitia din Romania, procurorii-sefi de la Parchetul Tribunalului Dolj au fost repusi pe functii, asta dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii ii revocase in bloc, gasindu-i vinovati ca l-au facut scapat pe Serghei Gorbunov. Integral pe EvZ.ro.


Ordin privind vaccinarea copiilor de gripa noua


Un act normativ prin care se stabileste modul in care copiii intre 5 si 16 ani vor fi imunizati contra A/H1N1 a aparut in Monitorul Oficial. Ministerul Sanatatii se pregateste pentru imunizarea copiilor contra virusului pandemic A/H1N1 cu toate ca studiile pentru realizarea vaccinului de catre Institutul "Cantacuzino" nu au fost finalizate. Conform ordinului aparut saptamana trecuta in Monitorul Oficial, administrarea vaccinului celor intre 6 si 15 ani necesita consimtamantul scris al parintelui sau tutorului legal al copilului minor, realizat pe baza completarii unui formular. In lipsa consimtamantului scris, copilul nu va fi imunizat. Integral pe EvZ.ro.


Manualele scolare plictisesc elevii si-i fac sa urasca scoala


Societatea Academica Romana propune aerisirea programei scolare si schimbarea manualelor de matematica, fizica si chimie. Manualele de stiinte exacte sunt prea abstracte si prezinta informatia intr-un mod pe care copiii nu-l inteleg, arata un studiu al Societatii Academice Romane, intitulat "Iesirea scolii din mediocritate". La 20 de ani de la Revolutie, sistemul de educatie din Romania se bazeaza tot pe acumularea de informatii si nu pe stimularea gandirii scolarilor. Chiar si la orele de matematica si fizica elevii tocesc definitii, teoreme si demonstratii fara a le intelege cu adevarat. Din cauza modului de predare defectuos si invechit, copiii nu pricep care este legatura intre ceea ce ei invata la scoala si utilitatea in viata reala a informatiilor primite. Integral in Adevarul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.