Ultima oră

Mieii nu vor mai sta tolaniti pe tarabe

Ziarul de Vrancea
30 mar 2010 886 vizualizări
Prefectura este de acord cu Directia Sanitar-Veterinara: carnea de miel se va vinde doar in boxele de carne

Anul acesta vrincenii vor putea cumpara miei numai din boxele amenajate in Piata Moldovei si in hala de carne, vinzarea pe taraba fiind strict interzisa. Cel putin pina in acest moment, pentru ca edilii Focsaniului spun ca vor cauta o rezolvare a problemei, pentru ca vrincenii sa isi poata alege carnea de miel pentru masa de Paste ca si in anii trecuti. "Noi credem ca producatorii de carne de miel si-ar putea vinde produsele in locuri special amenajate, adica la cunoscutele tarabe, ca si in anii anteriori. Numai ca cei de la DSVSA Vrancea ne-au prezentat o prevedere legala prin care se interzice acest lucru. Avind in vedere ca prevederea este de citiva ani, dar tot de citiva ani carnea se vinde de sarbatori pe tarabe, sa speram ca si anul acesta vom gasi o solutie pentru ca sa pastram traditia pentru focsaneni", ne-a declarat viceprimarul Vasile Dobre. Edilul ne-a mai precizat ca s-a cerut printr-o adresa si Institutiei Prefectului o opinie in aceasta speta. Potrivit insa oficialilor Prefecturii, amenajarea tarabelor pentru vinzarea carnii de miel nu va fi acceptata anul acesta. "Pentru vinzarea carnii de miel trebuie respectate prevederile legale. Am primit solicitarea Pimariei Focsani, dar nu putem sa ne abatem de la lege", ne-a precizat subprefectul Vicentiu Micheci. De astazi, in Focsani se vor deschide boxele, fiind loc pentru sase producatori in piata, alti zece fiind asteptati in hala. "Noi supraveghem in permanenta Piata Moldovei prin medicul igienist, in aceasta perioada fiind adusi si alti doi medici. Este bine ca vrincenii sa cumpere carnea de miel din zone autorizate, unde este avizata sanitar-veterinar si nu este necesara o analiza suplimentara. Daca se cumpara de la coltul blocului noi nu le putem garanta calitatea si nici nu avem ce sa certificam", ne-a spus dr. Luminita Deliu, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea. Pina acum, nu exista nici un punct autorizat temporar pentru sacrificarea mieilor, acestia fiind sacrificati in cele sase abatoare autorizate sanitar-veterinar, de la Gologanu, Martinesti, Adjud, Odobesti si Focsani. Cu toate acestea, primariile mai pot solicita DSVSA sa autorizeze temporar anumite puncte de sacrificare. (N. CRISTEA, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 47 minute, 1 secunda
Pai da, legea exita de ceva ani, insa noi tot am comercializat insalubru. Si daca pana acum am facut-o ilegal, de ce sa nu incercam sa o facem si de acum in colo. Legea e pentru prosti, nu pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.