Ultima oră

POLITICA:Olguta Vasilescu: Un politician al puterii, parlamentar de 20 de ani, venea in papuci cand era chemat noaptea de Voicu, dar nu apare in steno

Ziarul de Vrancea
27 mar 2010 519 vizualizări
Senatorul social-democrat Olguta Vasilescu a afirmat, vineri, la o dezbatere a Asociatiei Pro Democratia organizata la Craiova, ca, in opinia sa "avem de-a face cu o telejustitie, care incearca sa acopere multe lucruri", facand referire la cazul Catalin Voicu, potrivit Mediafax.


"M-as referi la cazul Voicu, care este pe agenda tuturor televiziunilor saptamana aceasta. Avem de-a face cu o telejustitie, care incearca sa acopere mai multe lucruri. Din pacate se centreaza doar pe un anumit partid politic, altfel nu-mi explic de ce un anumit politician, care joaca in Liga Campionilor, de 20 ani parlamentar, cu o avere destul de mare ca domnul Emil Boc s-o poata numi «nesimtit de mare» si care venea in papuci atunci cand era chemat de domnul Voicu noaptea, nu apare in stenograme. Face parte din arcul guvernamental si ma gandesc ca poate acesta este motivul. Daca ne gandim si o luam altfel, discutiile au fost cel putin la fel cu cele pe care le-a avut Alexandru Mazare, de exemplu, un alt senator. Deci din punctul asta de vedere pentru mine este destul de logic ce se intampla acum", a afirmat Olguta Vasilescu.

Directia Nationala Anticoruptie a depus, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cererea de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu. Solicitarea a venit la doua zile dupa ce DNA a obtinut avizul Senatului pentru a putea cere instantei arestarea lui Catalin Voicu. Instanta va decide marti, la ora 11:00, daca senatorul PSD va fi arestat preventiv.


Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


In stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic. Subiectele discutiilor publicate vizeaza interventii pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la IGP si intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" pe numele lui Gabriel Oprea.


Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedintele PSD Dolj Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.