Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Independent;ii asmut DNA pe PSD; Iliescu: Intrarea lui Voicu in politica, o optiune nefericita

Ziarul de Vrancea
26 mar 2010 465 vizualizări
Basescu va admira flori si iarba de 30.000 de euro, iar Dan Voiculescu, adjunctul lui Basescu

Independenții asmut DNA pe PSD


Rivalitatea dintre PSD si UNPR, partidul format in jurul grupului de parlamentari independenti, a inceput deja sa se manifeste. Dupa contrele puse de social-democrati la Partidul Socialistilor Europeni, independentii au reactionat printr-un comunicat in care sustin ca "singura speranta de reformare a PSD este DNA". Aceasta afirmatie asumata chiar de catre cei care au facut pana de curand parte din PSD "" Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea - reprezinta o trimitere clara la "dosarul Catalin Voicu" aflat in ancheta DNA, scrie EvZ.ro


Iliescu: Intrarea lui Voicu in politica, o optiune nefericita


Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede ca intrarea lui Catalin Voicu a fost o optiune nefericita din partea acestuia. "Cred ca a fost o optiune nefericita. Si pentru el (Catalin Voicu, n.r.) a fost o optiune nefericita ca a intrat in politica. Nu avea nevoie de asa ceva", a declarat Ion Iliescu, joi, la Pitesti, informeaza NewsIn. Referindu-se la aparitia in presa a stenogramelor care il au in prim-plan pe senatorul PSD Voicu, Iliescu a precizat ca valva care s-a facut in jurul lor dovedeste rea-intentie. "Practica in sine a interceptarii tine de alte naravuri, alte mentalitati, alte vremuri. Ar fi trebuit sa ne debarasam de asa ceva, scrie Gandul.


Cotrocenii s-au pus pe drastice reduceri de cheltuieli din fondurile bugetare in an de criza


Basescu va admira flori si iarba de 30.000 de euro. Administratia Prezidentiala va cheltui in acest an 30.000 de euro, pentru simpla intretinere a spatiilor verzi din incinta Palatului Cotroceni. Dupa cum atesta un document al Administratiei Prezidentiale, intrat joi in posesia cotidianul.ro, este vorba despre suma totala de 117.647,06 lei care va fi consumata pentru parcul interior al Palatului Cotroceni. Suma se adauga celei de aproximativ 1.500.000 de euro cheltuita pentru lucrari si amenjari in incinta sediului Administratiei Prezidentiale. La jumatatea lunii mai se asteapta ca Traian Basescu sa organizeze o noua baie de multime, prin actiunea "Porti Deschise". Cand parcul si unele incaperi ale palatului vor fi deschise pentru popor, noteaza Cotidianul.


Diaconescu: Ponta viseaza


Socialistii europeni le-au solicitat progresistilor lui Oprea sa-i dea o mana de ajutor lui Victor Ponta la reconstructia stangii. Presedintele PSD, Victor Ponta, incearca pe cai ocolite sa-i determine pe independenti sa intoarca armele impotriva puterii si a lui Traian Basescu. Prezent joi la Bruxelles la intalnirea liderilor stangii europene, seful PSD a primit asigurari de la secretarul general al PES, Philip Cordery, ca familia politica pe care o reprezinta este impotriva diviziunilor in cadrul stangii. Cordery s-a referit la intentia independentilor de la Bucuresti de a infiinta Uniunea pentru Progres (UNPR), partid de centru-stanga. Apelul lui Cordery ar putea fi interpretat si ca un avertisment ca PES nu va accepta eventuala cerere de adeziune a UNPR, scrie Romania Libera.


Dan Voiculescu, adjunctul lui Basescu


In aceste zile, președintele de facto al PC, Dan Voiculescu, este oficial al doilea om in stat. Prin Decizia nr. 6 din 24 martie 2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 189, președintele Senatului, Mircea Geoana, l-a delegat pe vicepreședintele Dan Voiculescu la conducerea instituției. Practic, pe perioada 26-28 martie, cand Mircea Geoana lipsește din țara, Dan Voiculescu devine automat al doilea om in stat și in cazul in care președintele Traian Basescu se va afla subit in situația de a nu-și putea exercita funcția, i-ar prelua atribuțiile, scrie Cotidianul.


In editorialul "Basescu si anticoruptia; Anti-Basescu si coruptia", Cristian Campeanu noteaza:


"De cate ori apar public informatii despre cazuri concrete de coruptie precum Remes sau Voicu, apar si acuzatiile la adresa presedintelui privind rolul, dar, mai ales, legitimitatea sa in declansarea oricarui demers anticoruptie. Tinta nu este insa legitimitatea lui Basescu, ci legitimitatea DNA si a institutiilor anticoruptie. Desi nu exista nici o dovada ca Traian Basescu s-ar afla la originea scurgerilor de informatii catre ziaristi in legatura cu reteaua Voicu, oameni care i-au fost apropiati presedintelui, dar acum ii sunt inamici politici, precum fostul sef SIE Claudiu Saftoiu, au contrapus transcripturile publicate de Hotnews - care ii priveau pe SENATORUL PSD Catalin Voicu, SENATORUL PSD Alexandru Mazare, Judecatorul Curtii Supreme Florin Costiniu sau judecatorul ICCJ Cristian Jipa - unui posibil "clan Cocos", care ar fi la fel de corupt. La fel a facut Crin Antonescu anul trecut, in baza "dezvaluirilor" lui Sorin Rosca Stanescu despre un posibil "clan Basescu", care ar fi facut comert ilicit cu armament in favoarea unor grupari teroriste. La acestea se adauga si acuzatia mult mai grava lansata de Mugur Ciuvica privind posibila calitate a lui Traian Basescu de informator sau ofiter al fostei Securitati". Integral in Romania Libera.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.