Ultima oră

Plicul ministrului Blaga nu a vestit noul sef de Buna Vestire

Dan Chiriac
26 mar 2010 805 vizualizări
Numele noului sef al Politiei nu a fost facut cunoscut nici ieri, de Buna Vestire, cind s-au organizat festivitati dedicate Zilei Politiei u dupa mai multi ani, baronul Oprisan a venit sa-i traga de urechi pe politisti la ei acasa u manifestarile au fost scurtate din cauza crimei de miercuri seara

Politistii prezenti la sedinta festiva dedicata Zilei Politiei au asteptat ieri momentul in care va fi anuntat numele noului ofiter imputernicit la sefia IPJ Vrancea. Numai ca acest moment nu s-a produs, desi a existat si o clipa in care a venit un plic "neasteptat" la prezidiul in care se aflau ofiterii aflati la comanda Politiei si invitatii din partea autoritatilor judetene. Cineva de la Prefectura i-a adus prefectului Ion Oprea un plic mare, cei prezenti crezind pentru o secunda ca este ordinul de numire in functie din partea ministrului Vasile Blaga. Pina la urma s-a dovedit ca plicul era de la Vasile Blaga, dar acesta continea mesajul de felicitare cu ocazia Zilei Politiei Romane. In aceste conditii, activitatile derulate ieri au fost conduse de cei doi adjuncti, comisarii sefi Victor Norocea si Tomita Pavaloiu. Printre cei care au venit la momentul festiv s-au aflat prefectul Ion Oprea, presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, dar si sefii institutiilor din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor. Surprinzatoare a fost venirea baronului Marian Oprisan, care a lipsit in ultimii ani de la aceste manifestari, fiind inlocuit de "locotenentii" sai.


Sageti catre viitorul posibil sef al Politiei


Marian Oprisan nu a scapat ocazia sa tina un discurs politistilor si sa-i traga de urechi pe unii dintre ei. Acesta a atras atentia ca unele politiste mesteca guma si le-a cerut oamenilor legii sa ii respecte mai mult pe cetateni, cei care le platesc salariile si pentru care au primit misiunea sa le pazeasca familia sau averile. "Politistii vrinceni au aratat ca pot duce spre zero infractiunile cu violenta. Politistii trebuie sa se subordoneze legii, regulamentelor si misiunii primite de la Academia de Politie", a spus Oprisan, care a mai vorbit de principiile sale de viata si nu a uitat sa sublinieze ca de la sublim la ridicol nu este decit un singur pas. Acesta a vorbit si de grupuri de crima organizata aparute in munti, referindu-se probabil la perchezitiile efectuate de politisti in Tulnici. Presedintele CJ a avut un mesaj si pentru cel care ar putea ajunge seful Politiei, comisarul sef Gabriel Stefanescu, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, totodata presedintele Asociatiei Sportive "Dinamo" Focsani. ""¦sa nu uitati ca anchetele penale sint secrete in Romania", a spus Oprisan, referindu-se la scurgerile de informatii din Politie. Oprisan a trebuit sa repete mesajul pentru ca ofiterul sa confirme cumva ca a inteles.

Prefectul Ion Oprea a vorbit la rindul sau de criminalitatea stradala sau de atacurile la banci sau firme care lucreaza cu multi bani. Totodata, reprezentantul Guvernului in teritoriu le-a cerut politistilor mai multa fermitate.


Unii protesteaza, altii danseaza


Premiile acordate sportivilor au incheiat manifestarile de la sediul IJP Vrancea. Pe linga cistigatorii de la tir si fotbal, a fost premiat si Alexandru Nicolae, de la Departamentul Politiei pentru Interventie Rapida, care a obtinut in acest an locul trei la campionatele nationale de judo ale MAI.

Manifestarile dedicate Zilei Politiei au fost scurtate din cauza incidentului violent produs miercuri seara, cind un cadru medical a fost ucis in cabinetul de pe strada Aurora din Focsani, astfel incit avansarile in grad au fost citite fugitiv de primul adjunct Victor Norocea. Totusi, la prinz, politistii au participat la un cocktail organizat la Restaurantul "Zimbru", unde atmosfera a fost mai destinsa pentru ca politicienii au cam lipsit. Astazi, filiala Vrancea a Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual va organiza la Casa Armatei Balul politistilor, o serbare devenita traditionala la Focsani de Buna Vestire, cind se serbeaza Ziua Politiei Romane. Totusi, prioritara pentru politisti ramine prinderea autorului omorului din cabinetul de radiologie dentara. Chiar daca nu au sef cu acte in regula si nici tot ce le trebuie pentru a-si face munca mai bine, politistii vrinceni au gasit resurse si pentru distractie, in conditiile in care colegii ieseni au protestat ieri, de ziua institutiei, pentru lipsurile in care sint nevoiti sa-si faca meseria. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.