Ultima oră

Militarii au facut curat printre mormintele eroilor

Daniel Garleanu
26 mar 2010 885 vizualizări
Si la Panciu, activitatile eco s-au desfasurat pe tot parcursul saptaminii

Autoritatile din judet s-au mobilizat la curatenie in cadrul "Saptaminii curateniei in Vrancea", care se desfasoara in perioada 22 - 29 martie. Astfel, militarii din Garnizoana Focsani au intins o mina de ajutor pentru a infrumuseta judetul. Militarii Brigazii 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza" si Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" au scapat de arme si au trecut la matura. Mausoleul Eroilor din cartierul Sud, Monumentul Eroilor Focsani, Cimitirul Eroilor Germani din cartierul Bahne, Cimitirul Eroilor din Focsani Nord, Mausoleul Marasesti, Monumentul si cimitirul eroilor din Tisita si Mausoleul din Soveja sint citeva din obiectivele pe care militarii focsaneni le au in grija si intretinere. "In fiecare an participam la acest gen de activitati, astfel incit Sarbatorile Pascale sa ne gaseasca mai curati, mai buni, mai luminosi. Asa cum casa noastra are nevoie in fiecare an de o improspatare, asa si eroii nostri nu trebuie uitati", spune generalul de brigada Florinel Damian, comandantul garnizoanei Focsani. Cadrele militare au incercat astfel sa le aduca un omagiu si celor ce si-au dat viata pe cimpul de lupta.


"Saptamina Curateniei" de la Panciu, la final


Si la Panciu se face curatenie luna, in cadrul aceleiasi "Saptamini a curateniei", care a inceput luni, 22 martie si se va incheia astazi. Tot azi, Primaria Panciu va organiza in parteneriat cu elevii si profesorii Liceului Tehnic "Al. I. Cuza" actiunea "Ecopatrula in actiune! Luptam pentru un oras eco!". La acesta actiune participa si asociatia non-guvernamentala Recolamp care are ca principal domeniu de activitatea protectia mediului. Actiunile din cadrul "Saptaminii Curateniei" au demarat la Panciu cu evenimente dedicate Zilei Mondiale a Apei, fiind igienizat cursul piriului Haulita care trece prin oras. De asemenea, pe parcursul actiunii au fost igienizate spatiile verzi ale scolilor si gradinitelor si a fost organizata o expozitie de materiale reciclabile realizate de elevii claselor I-IV sub sloganul "Ce pot face doua miini dibace din materiale reciclabile". Cei interesati pot vizita expozitia la Liceul Tehnic "Al. I. Cuza". (R. MANOLACHE, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.