Ultima oră

SPORT:Luminita Hutupan, intre copilul mult dorit si dorul de handbal: Imi vine sa intru in poarta cand joaca Oltchim

Ziarul de Vrancea
25 mar 2010 439 vizualizări
-a nascut in Piatra Neamt, dar a reusit sa faca oameni fericiti prin interventiile sale in fiecare colt din lume unde exista romani. Luminita Hutupan Dinu s-a lasat de handbalul de performanta, dar respira in continuare in ritmul sportului care i-a dat atatea satisfactii


S. In doar o luna de zile va veni pe lume Stefania, micuta care ar putea duce mai departe renumele mamei. "Daca ii va placea sportul, o voi invata cateva secrete", a declarat pentru HotNews.ro fostul portar al nationalei Romaniei.


Ambitia, principalul atu al Luminitei


A fost o luptatoare toata viata, iar ambitia a fost cea care a ajutat-o sa se impuna in sportul de performanta. "Sunt o fire foarte ambitioasa. Imi aduc aminte ca atunci cand eram mica bateam mingea cu baietii in fata blocului si de fiecare data faceam tot posibilul pentru a castiga. Pentru mine nu exista cuvantul infrangere".


A iesit din lumea agitata a handbalului, dar nu poate sta departe sub nicio forma de sportul care a facut-o cunoscuta si iubita in lume. I-a fost greu sa se obisnuiasca fara programul impus de handbal, dar acum a trecut peste aceasta etapa a vietii.

Pentru mine nu exista cuvantul infrangere



Luminta Hutupan Dinu

"Mi-a fost foarte greu sa spun adio handbalului, dupa 28 de ani dedicati acestui sport. O perioada buna dupa retragere inca ma trezeam dimineata cu gandul de a-mi face bagajele si de a nu intarzia la antrenamente. Primele zile dupa incheierea carierei au fost mai lungi ca niciodata", a declarat Luminita.


In aceste momente, fostul portar al nationalei Romaniei duce o viata linistita, departe de cantonamentele si de programul strict pe care il avea pana in urma cu un an de zile. "Diferenta fata de perioada cand inca jucam este ca acum ma trezesc cand vreau, ma duc unde vreau si pot sa imi fac timpul dupa bunul plac. Cu toate acestea, imi lipsesc momentele alaturi de fete".


Comoara Stefania se va naste in luna mai


Odata cu renuntarea la handbal, in viata Luminitiei Hutupan Dinu a aparut "comoara familiei", Stefania, fetita care se va naste peste o luna de zile (este insarcinata in luna a opta). "In luna florilor se va naste o floricica. Ea este comoara familiei si sincer nu as da niciun trofeu din lume pentru ea. Sper sa ma ajute Dumnezeu si totul sa fie bine, iar ea sa apara pe lume".


"Luna mai este una mai importanta ca niciodata: fetita mea va veni pe lume, iar Oltchim ar putea juca in finala Ligii Campionilor. Am revenit in Romania cu gandul clar de a castiga aceasta competitie si cu o echipa romaneasca. Din pacate, nu s-a putut. Sper insa din toata inima ca fetele sa reuseasca aceste lucru si sa ne faca pe toti fericiti".


In primele luni ale sarcinii, Luminita a primit interdictia de a se duce la meciurile fetelor de la Oltchim. "Ma agitam prea tare, iar acest lucru nu facea deloc bine. Am avut unele probleme in acea perioada. Am stat patru zile in spital cu perfuzii. Lucrurile s-au schimbat insa acum mult in bine, iar doctorii mi-au dat voie sa merg in sala. Sunt incantata de evolutia fetelor, iar totul sper sa se incheie fericit, cu trofeul Ligii Campionilor la Valcea".

Fetele trebuie sa vina cu trofeul Ligii Campionilor la Valcea



Luminita Hutupan

Paula Radulescu, un demn urmas al Luminitei


"Sunt multumita ca mi-a fost gasit repede un inlocuitor si ca golul plecarii mele a fost repede umplut. Paula este un portar extraordinar, ea le da incredere fetelor. Dupa cum bine stiti, totul pleaca de la poarta, iar daca un portar merge bine, atunci si echipa poate avea rezultate". Intrebata in legatura cu golurile poarta in poarta si cu angajarile deosebite pe contraatac pe care le facea, Luminita a precizat ca Paula are tot timpul sa isi puna la punct si aceste lucruri. "Totul tine de antrenament, ramaneam in sala si exersam angajarile. In ceea ce priveste golurile dintr-o poarta in alta, iti trebuie doar putina nebunie si mult curaj. Apoi, totul va veni de la sine".


Marele regret - titlul mondial cu Romania


A castigat de trei ori Liga Campionilor si nenumarate titluri individuale (cel mai bun portar la Europeanul din 2000 si la Campionatul Mondial din 2005), dar marele regret ramane faptul ca nu a reusit sa fie campioana mondiala cu Romania in 2005, intr-o competitie gazduita de Rusia.


"Am fost atat de aproape de titlul mondial. Mi-a parut foarte rau, stiam ca nu voi mai avea ocazia de a fi campioana a lumii cu Romania. La Beijing (Olimpiada de vara din 2008) am sperat pana in ultima clipa ca vom castiga o medalie si ca steagul Romaniei va fi pe podiumul de premiere. Am suferit enorm ca ne-am intors cu mana goala".


Spera ca intr-o zi sa antreneze Oltchimul


A parasit parchetul salilor, dar spera ca intr-o zi sa poate fi o antrenoare cel putin de nivelul portarului care a fost de-a lungul celor 28 de ani de handbal. Momentan, Luminita este antrenoare la Centrul de Excelenta, fosta internationala romana avand drept obiectiv acela de a forma un portar care sa o intreaca la nivel de performanta.


"Nu pot sta departe de handbal, oricat as incerca. Imi doresc ca intr-o zi sa imi treaca prin mana un portar care sa ma intreaca in performante. Daca se va ivi ocazia, as dori sa antrenez intr-o zi Oltchimul. Am petrecut 12 ani deosebiti la Valcea, iar acest oras merita tot ce este mai bun. M-a adoptat imediat, iar acum aici locuiesc".

Imi doresc ca intr-o zi sa imi treaca prin mana un portar care sa ma intreaca in performante



Luminita Hutupan

Oltchim, o sansa mare cu Gyor


Dupa un parcurs deosebit in Liga Campionilor, Oltchim Ramnicu Valcea a ajuns in semifinalele competitiei, pentru al doilea an consecutiv. Luminita Hutupan Dinu este increzatoare in sansele fetelor lui Radu Voina de a ajunge in marea finala.


"Cu Gyor va fi un meci infernal. Trebuie sa abordam cu multa personalitate partida din Ungaria, acolo de unde suntem obligati sa plecam cu un rezultat bun, cel putin o remiza. In retur, cu sprijinul publicului speram sa ajungem in ultimul act", a precizat Luminita Hutupan Dinu.


Luminita Hutupan motto: "Ai nevoie de multa ambitie si sa faci totul cu sufletul pentru a reusi in orice domeniu".



Luminita Hutupan Dinu, palmares:


- A castigat de trei ori Liga Campionilor (2001, 2002, 2003)

- A castigat Cupa Cupelor cu Oltchim Ramnicu Valcea (2007)

- A castigat de trei ori Supercupa Europei (2003, 2004, 2007)

- A triumfat de 5 ori in campionatul national cu Oltchim

- A castigat de 6 ori campionatul din Slovenia cu Krim

- A castigat de 4 ori Cupa Romaniei

- A castiat de 6 ori Cupa Sloveniei

- A castigat Supercupa Romaniei

- Cel mai bun portar la Campionatul European din 2000 si la Campionatul Mondial din 2005

- Locul doi la Campionatul Mondial din 2005 alaturi de nationala Romaniei

- A fost aleasa in echipa lumii in anul 1999, alaturi de Cristina Varzaru si Carmen Amariei. Romania obtinea calificarea la Olimpiada (Sydney) dupa 24 de ani de absenta (antrenor Bogdan Macovei)

- A bifat 12 goluri in campionat pentru Oltchim si Krim si 10 reusite pentru nationala Romaniei

- A imbracat de 199 de ori tricoul primei reprezentative a Romaniei

- A bifat doua prezente la Jocurile Olimpice (Sydney 2000 si Beijing 2008)

- A evoluat de-a lungul carierei la Relonul Savinesti (1987-1998), Oltchim (1998-2000/ 2006-2009), Krim (2001-2002/ 2003-2006), Kometal (2002).



de Adrian Ilincescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.