Ultima oră

LIFE:Utile: Cumparaturile de Paste. Capcane de evitat; Biscuitii si prajiturile provoaca infertilitate; Colesterolul, pericol si pentru tineri

Ziarul de Vrancea
25 mar 2010 409 vizualizări
Cum poti dezvolta inteligenta unui copil cu ajutorul jucariilor

Vitiligo se accentueaza primavara


Depigmentarea pielii in cazul afectiunii este mai pronuntata incepand cu aceasta perioada. Persoanele care sufera de aceasta boala au nevoie de masuri speciale de ingrijire chiar de la inceputul acestui anotimp, pentru a evita arsurile solare. Denumita si "boala petelor albe", vitiligo afecteaza intre unu si trei la suta din populatia mondiala si este cauzata de disfunctiile de la nivelul melanocitelor, celulele care dau culoare pielii, scrie Adevarul.


Cum poti dezvolta inteligenta unui copil cu ajutorul jucariilor


Exista doua categorii de jucarii: "destepte" - cele care lasa loc gandirii, imaginatiei si inventivitatii copilului - si "proaste" - de care pustiul se satura repede sau care nici nu trezesc interesul, spun psihologii. Atunci cand se joaca, un copil se dezvolta din punct de vedere social, emotional, cognitiv si fizic, sustin specialistii in psihologie. "Jocul este necesar pentru dezvoltarea unui copil. Multi parinti se multumesc sa cumpere celor mici jucarii, dar, cand vine vorba de joaca, o lasa cu totul in seama copiilor. Sunt stanjeniti, prea seriosi, au impresia ca «se prostesc» si se plictisesc imediat", spune psihologul Irina Petrea, scrie Gandul.


Colesterolul, pericol si pentru tineri


Nivelul crescut de lipide in sange afecteaza unul din cinci adolescenti americani, crescand riscul de boli cardiovasculare. Tulburarile metabolismului grasimilor, boli caracteristice adultilor, pot ajunge sa-i afecteze si pe tineri, din cauza schimbarilor stilului de viata. Unul din cinci adolescenti prezinta niveluri anormale ale lipidelor in sange, arata un studiu al Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii. Astfel, 20 la suta din tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani au valori crescute de colesterol LDL ("rau"), valori scazute de colesterol HDL ("bun") si trigliceride peste valorile normale. Aceste grasimi sunt implicate in aparitia bolilor cardiovasculare, scrie Adevarul.


Biscuitii si prajiturile provoaca infertilitate


Alimentele care abunda in grasimi "rele" duc la cresterea cu 48 la suta a riscului aparitiei endometriozei. Femeile care mananca multi biscuiti, prajituri sau placinte pot avea probleme in a concepe un copil. Aceasta este concluzia unui grup de cercetatori de la Universitatea Harvard. Potrivit specialistilor, aceste alimente abunda in grasimi "rele", fapt ce duce la cresterea cu 48 la suta a riscului aparitiei endometriozei, boala asociata cu infertilitatea, scrie Gandul.


Cumparaturile de Paste


Capcane de evitat. Cumparati carne de miel care are certificat de sanatate, nu luati oua a caror coaja este sparta sau murdara si ocoliti vinul la PET, din piete. Oferta bogata a comerciantilor, in apropierea Sarbatorilor Pascale, nu trebuie sa va faca sa uitati regulile importante ce trebuie respectate la cumpararea unui produs alimentar. Mare atentie la starea ambalajelor, cantitatile nete declarate de producator, modul in care sunt prezentate informatiile de pe etichete sau pret, scrie EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.