Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Bruxelles-ul ii face praf lui Boc proiectiile economice; PSD pierde putin, Victor Ponta marele castigator al scandalului Voicu

Ziarul de Vrancea
25 mar 2010 419 vizualizări
Mandatul lui Sassu, prelungit de chiulangiii puterii; Ce fel de aniversare vrea seful SRI?

Bruxelles-ul ii face praf lui Boc proiectiile economice


Fara a invata din lectiile de pana acum, guvernul se hazardeaza din nou la estimari optimiste privind evolutia economiei romanesti in 2010. Comisia Europeana e mai rezervata in aprecieri. In timp ce premierul Emil Boc vrea sa ne "linisteasca" cu estimari optimiste privind mersul economiei romanesti in 2010, Comisia Europeana (CE) este mult mai prudenta. Comisia atrage atentia ca o serie de tinte incluse in Programul de Convergenta al Romaniei pentru perioada 2009-2012, aprobat luni de guvern si trimis spre avizare la Bruxelles - precum somajul, inflatia sau deficitul bugetar, pentru 2010 - sunt mai degraba nerealiste, scrie EvZ.


Lege impotriva fraudei electorale


Guvernul a decis luni seara sa introduca un sistem care sa duca la eliminarea votului multiplu. Programul este girat de STS si va folosi codurile numerice personale ale alegatorilor pentru a verifica dreptul de vot al fiecarei persoane.Procesele-verbale vor fi transmise online. Guvernul a decis luni seara implementarea unui sistem de informatizare a alegerilor care vizeaza eliminarea votului multiplu si centralizarea cat mai rapida a datelor scrutinului. Executivul a aprobat introducerea unui program IT la propunerea Autoritatii Electorale Permanente, acesta urmand a fi aplicat la scrutinul partial din Colegiul 19, alegeri care au loc in urma retragerii din functia de parlamentar a Danielei Popa (PC), scrie Romania libera.


PSD pierde putin, Victor Ponta marele castigator al scandalului Voicu


Directorii celor mai importante institute de sondare a opiniei publice au declarat pentru Gandul ca episodul Voicu "nu se va descarca dramatic" in PSD. Parerea sociologilor este unanima: Victor Ponta este marele castigator al scandalului Voicu. El a actionat rapid, gestionand bine situatia creata, fapt care va diminua efectele negative pe care acest scandal le va avea asupra PSD. Fostul senator social democrat Vasile Dancu, sociolog si director CSOP-IRES, este de parere ca PSD a reactionat bine, procedand diferit fata de celelalte cazuri cu o conotatie asemanatoare, scrie Gandul.


Mandatul lui Sassu, prelungit de chiulangiii puterii


Lasati singuri in sala de PSD si PNL, democrat-liberalii au ratat, ieri, schimbarea din functie a sefului TVR, Alexandru Sassu. PDL nu a reusit sa-i mobilizeze pe parlamentarii puterii la sedinta in care trebuia dat votul pe raportul de activitate al Televiziunii, a carei respingere ar fi echivalat cu demiterea conducerii. Chiar daca pe hartie coalitia de guvernare are 255 de alesi, in sala nu erau prezenti la momentul deciziei decat 199. Sedinta a fost incheiata din lipsa de cvorum, iar PDL-istei Roberta Anastase nu i-a mai ramas decat sa-i ameninte cu amenda pe chiulangii, scrie EvZ.


In "Ce fel de aniversare vrea seful SRI?", Sabina Fati sustine ca "la 20 de ani de la infiintarea Serviciului Roman de Informatii, oficialii acestei structuri vorbesc doar despre viitor, nu si despre trecutul acestei institutii care pana acum cinci ani pastrase la varf personaje din lumea vechiului regim. La 20 de ani de la infiintarea Serviciului Roman de Informatii, nimeni nu vrea sa vorbeasca din interior despre greselile institutiei. La 20 de ani de la infiintarea Serviciului Roman de Informatii, tanarul director al acestei structuri putea sa vorbeasca, fie si metaforic, despre nasterea in pacat a SRI, despre timpul indelungat de care a avut nevoie pentru a se acomoda exigentelor democratice". Integral in Romania libera.


Vlad Macovei, in "Republica de dupa Voicu", intreaba "Mani pulite va spune ceva? Inseamna Maini curate in italiana. Mai inseamna cel mai rasunator caz de demascare a coruptiei institutionalizate la nivel inalt dintr-o tara europeana, demarat la inceputul anilor "â„¢90. In acei ani, in Italia, totul a curs aproape neverosimil, ca intr-un film bun de actiune si suspans, care te tine cu sufletul la gura: principalele doua partide au fost maturate de pe scena politica, doi premieri au fost inculpati, mai multi oameni politici si de afaceri s-au sinucis, altii au intrat in puscarie". Integral in EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.